Genk wint Limburgse derby, Lalou bevestigt

J. S.

Vanavond stonden er vijf wedstrijden op het programma in de Jupiler League. Eerder won Club Brugge al bij Standard en speelde Anderlecht met 2-2 gelijk bij Lokeren.

Genk won de Limburgse derby tegen STVV met 1-0. Een doelpunt van Engelaar vlak voor rust was voldoende voor de overwinning.
La Louvière blijft het goed doen, de Henegouwers wonnen makkelijk met 4-0 tegen een zwak Bergen. De thuisploeg kwam nooit in de problemen en had de hele wedstrijd onder controle. Maton, Toyes, Ishiaku en Van Handenhoven waren de doelpuntenmakers van dienst.
Na een nul op twaalf behaalde Westerlo eindelijk nog eens een overwinning. De Kempenaren wonnen met 1-0 tegen Germinal Beerschot. Twintig minuten voor tijd zorgde Ntuka voor het enige doelpunt van de wedstrijd. Westerlo schuift door de overwinning op naar de elfde plaats in de rangschikking.
Charleroi blijft goed meedraaien bovenin. De Karolo's wonnen met 1-0 tegen Oostende. Oulmers zorgde al vroeg voor de openingstreffer, nadien kwam de thuisploeg nooit meer echt in problemen waardoor de drie punten thuis gehouden werden. Oostende wacht nog altijd op zijn eerste overwinning.
Tenslotte ging Beveren met 1-3 winnen op het veld van FC Brussels. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong via Culek, maar Eboué, Arunina en Seydoe plooiden de achterstand om in een verdiende overwinning.

Morgenmiddag staan er nog twee wedstrijden op het programma. KAA Gent gaat op bezoek bij Cercle Brugge, Lierse doet datzelfde bij Moescroen.