Brazilië onderuit bij Ecuador

Ward Bollen

Op de 11de speeldag van de Zuid-Amerikaanse WK-voorronde heeft Brazilië verrassend met 1-0 verloren bij Ecuador. Argentinië kon wel winnen, met 3-2 van Venezuela.

Mendez lukte ongeveer een kwartier voor tijd de winnende treffer, een goede zaak voor Ecuador. Argentinië speelde een spannend duel met Venezuela. Via een own-goal van Rey kwam Argentinië al na vijf minuten op voorsprong, maar Venezuela kon gelijkstellen. Vlak voor de pauze scoorde Riquelme 2-1. Halverwege deed Saviola daar nog een doelpuntje bij: 3-1. Maar de bezoekers gaven zich nog niet gewonnen. Vielma scoorde in de 77ste minuut de aansluitingstreffer, maar daar bleef het bij. Colombia klopte Bolivia dankzij een goal van Yepes. Montero (Juventus) bezorgde Uruguay de zege tegen Paraguay. Peru-Chili was een hard duel met één rode kaart langs elke zijde. Peru won met 2-1.

Opvallend is dat alle wedstrijden gewonnen werden door de thuislanden. Argentinië leidt met 22 punten, voor Brazilië met 20, Ecuador met 16, Paraguay met 16 en Uruguay met 14. De top vier gaat naar het WK, nummer 5 speelt een play-off.