Gelijkspel voor Slovenië in oefenmatch

Julie Néman

Slovenië heeft gisterenavond 0-0 gelijkgespeeld in de vriendschappelijke wedstrijd in en tegen Slovakije. De Sloveense bondscoach Oblak voerde enkele wijzigingen door in zijn team, waardoor het offensiever ging spelen. Ondans het feit dat ook de thuisploeg een aantal kansen kreeg, konden beide ploegen niet scoren.

Slovakije zette Slovenië vaak opzij door snelle counters, die vooral van Vittek, Mintal en Sestak kwamen. De grootste kans voor de bezoekers was er in de 35e minuut toen Cimitoric recht op de Slovaakse doelman trapte.  Enkele minuten later was het de beurt aan Nastja Ceh, maar zijn vrije trap belandde op de dwarslat.

In de tweede helft stond vooral de 20-jarige doelman van Ljubljana, Samir Handanovic, in de schijnwerpers door verscheidene keren de Sloveense meubelen de redden. Het was trouwens zijn eerste keer dat hij voor de nationale ploeg mocht spelen. "Het is vooral dankzij hem dat we de 0-0 konden houden in de tweede helft."