VK steunt veiling ten voordele van Hartenhuis

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
VK steunt veiling ten voordele van Hartenhuis
Foto: © SC

Voetbalkrant.com zal vanaf heden de Nationale Stichting van Kindercardiologie steunen. Onze site zal een bijdrage leveren aan het project 'Hartenhuis'.

De Stichting heeft als enige doelstelling het steunen van het onderzoek op gebied van kindercardiologie. Eén kind op honderd wordt geboren met een hartafwijking. De manier waarop die wordt behandeld, heeft een rechtstreekse invloed op het leven van het kind en op de kwaliteit van zijn sociale en professionele ontwikkeling : daarom is het onderzoek absoluut van cruciaal belang. Een opmerkelijk initiatief is het oprichten in 2002 van: het Hartenhuis. Alle universitaire centra behandelen tegenwoordig op uniforme wijze de parameters van de patiëntjes en voeren deze op in een centraal data-bestand. Ook zal de behandeling van 75.000 dossiers van hartpatiëntjes over de laatste veertig jaar toelaten statistieken op te stellen (medische resultaten, sociale en economische situatie, levenskwaliteit). De resultaten zullen in eerste instantie dienen om de Begische en buitenlandse geneeskundigen te helpen, maar ook om de ouders te sterken voor wat betreft de toekomst van hun kinderen die werden geboren met een hartafwijking. Om dit project te verwezelijken heeft de Stichting een budget nodig van 1.100.000 €. 

Via haar site www.hartenhuis.be organiseert de stichting een grote verkoop per opbod. Ook gehandtekende spullen van sportmannen en voetballers komen aan bod. Op zondag 28 december 2004 zal de uiteindelijke veiling plaatsvinden bij het onderstaand adres:

UCL
Auditorium " Central P. Lacroix"
E.Mounierlaan 5
1200 Brussel.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties