Zes debutanten in Zweedse nationale ploeg

Nils Vanbellingen
| 0 reacties
Zes debutanten in Zweedse nationale ploeg
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Zweedse bondscoach, Lars Lagerbäck, heeft de namen bekendgemaakt van de spelers die mee naar Californie op winterstage mogen. Malmö-spits Markus Rosenberg is een van de zes nieuwelingen. Zweden zal in Amerika oefenwedstrijden spelen tegen Zuid-Korea en Mexico.

Het is een gewoonte dat de Zweedse kern tijdens de winterstage uitsluitend bestaat uit spelers van Scandinavische ploegen, omdat spelers die buiten Scandinavie actief zijn vaak met clubverplichtingen zitten. Voor de eerste keer belet nu echter ook een Scandinavische club een van haar Zweedse spelers om met de nationale ploeg op winterstage te vertrekken: Tobias Linderoth stootte bij zijn club FC Kopenhagen op een njet. De Deense kampioen is aan een erg matig seizoen bezig en trainer Hans Backe lijkt van de winterstop gebruik te willen maken om met de hele groep te bezinnen. Voor de rest beschikt Lagerbäck over alle spelers die hij wou meenemen.

Daar zitten ook zes spelers bij die voor de eerste keer van interlandvoetbal zullen mogen proeven.  Een van de debutanten is Marcus Rosenberg, de spits van Malmö die op het verlanglijstje van Anderlecht stond en nog steeds gevolgd wordt door Ajax. "Rosenberg doet me qua speelstijl en eigenschappen aan Henrik Larsson denken", verklaart Lagerbäck zijn keuze. De vijf andere nieuwelingen zijn Tobias Hysén, de linkerflankspeler van DjurgÃ¥rden die in Zweden werd verkozen tot beste jonge voetballer van het jaar, Mattias Nylund van Sundsvall, Petter Andersson van Hammarby, Landskrona-doelman Jonas Sandqvist, en George Mourad van Göteborg. "Doorgaans hebben we het geluk dat een of twee spelers openbloeien tijdens de winterstage", adus Lagerbäck.

De kern:

Doelmannen: Eddie Gustafsson (Molde), Jonas Sandqvist (Landskrona)
Verdedigers: Christoffer Andersson (Lillestrøm), Mikael Dorsin (Rosenborg), teddy Lucic (BK Häcken), Mattias Nylund (Sundsvall), Olof Persson (Malmö), Fredrik Risp (Göteborg), Alexander Östlund (Hammarby)
Middenvelders/Aanvallers: Niclas Alexandersson (Göteborg), Daniel Andersson (Malmö), Petter Andersson (Hammarby), Fredrik Berglund (Esbjerg), Johan Elmander (Brøndby), Martin Ericsson (Aalborg), Tobias Hysén (DjurgÃ¥rden), Stefan Ishizaki (VÃ¥lerenga), Andreas Johansson (DjurgÃ¥rden), George Mourad (Göteborg), Marcus Rosenberg (Malmö)

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties