SK Hoboken wordt wellicht Racing

Steven Bologne
| 0 reacties
SK Hoboken wordt wellicht Racing
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Vanmiddag geen RC Lebbeke - KSK Hoboken. De Antwerpse club is failliet maar heeft de strijdbijlen nog niet begraven. In 1920 begon de club als Racing Club Hoboken, maar toen ze in 1922 bij de KBVB aansloot, gebeurde dat onder de naam KSK Hoboken omdat Racing schulden had. De geschiedenis heeft zich herhaalt ...

Jean Peckstadt is er het hart van in, want als cluman in hart en nieren volgt hij al 45 jaar het reilen en zeilen van de Visputters. 'De problemen begonnen een viertal jaren geleden toen Peter Roels dacht dat onze club moest geleid worden als een profclub. Elke match moest op video worden opgenomen en er waren uitgebreide VIP-toestanden, tot er een behoorlijke schuldenberg achter bleef.

Ik had niet de indruk dat de opvolgers van Peter Roels bezield waren met het heilige vuur om de club daadwerkelijk te redden. Ik weet ook wel dat het economisch moeilijke tijden zijn, maar een club failliet laten gaan voor maar 75.000 euro klinkt toch een beetje belachelijk.
Ik meen te mogen zeggen dat de onderhandelaars niet tot het uiterste zijn gegaan. Ze waren blij dat ze ervanaf waren. Voorzitter Marc Boeding gaat zich immers definitief vestigen in Spanje.

Om toch zeker de jeugd van SK Hoboken speelgelegenheid te bieden, hopen wij om binnenkort naar buiten te kunnen komen met een nieuwe vzw onder de naam Racing Hoboken. In de volgende competitie zullen we dan pogen om een eerste elftal op de been te krijgen die dan in vierde provinciale aan de start kan.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties