Soetaers: "De Belgische competitie is nieuw voor mij"

Anthony Van der Planken
| 0 reacties
Soetaers: "De Belgische competitie is nieuw voor mij"
Foto: © SC

Vanavond debuteert Tom Soetaers in de basis bij Racing Genk. De linkerflankspeler proefde vijf jaar lang van het Nederlandse voetbal, waar hij eerst furore maakte bij Roda JC, om daarna weg te kwijnen bij Ajax. Soetaers vertelt in Het Nieuwsblad waarom hij flopte in Ajax en wat hij verwacht van zijn tweede periode in België.

Waarom hij flopte bij Ajax...

"In Amsterdam is alles op het resultaat gericht. Het is een machine waar constant moet gepresteerd worden. Omdat discipline overheerst is de sfeer erg kil. Op training werd er bijvoorbeeld niet gelachen. Op den duur ging ik echt met tegenzin trainen. Als Wesley en ik dan eens naar de nationale ploeg gingen was het altijd feest. Daar heerste wel nog plezier."

“De oorzaak ligt waarschijnlijk bij mezelf. Ik durfde nooit mijn normale spel te tonen omdat ik teveel ontzag betoonde voor het instituut Ajax."

Waarom de andere Belgen flopten bij Ajax...

"Het is toeval dat het net de Belgen zijn die vertrokken zijn. Jelle had de pech dat de beste van de ploeg, Maxwell, op zijn positie speelde. En Wesley had te veel kwaliteiten om op de bank te zitten. Anderzijds kun je je wel afvragen waarom er zo weinig Belgen slagen bij een topclub. Ik weet het niet maar misschien hebben wij, in tegenstelling tot sommige Nederlanders, niet die mentaliteit om aan niets anders dan voetbal te denken."

Waarom hij voor Racing Genk koos...

"Als club is het misschien een stap achteruit. Alhoewel, in België is dit een topploeg gezien de accommodatie, de entourage en het publiek. En voor mij is het een pas vooruit want hier kan ik aan spelen toe komen. Ik kijk er dan ook enorm naar uit om eraan te beginnen. Met de Nederlandse competitie heb ik het wel gehad maar de Belgische is nog vrij nieuw. Van Brussels bijvoorbeeld ken ik maar een paar spelers."

 

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

Nieuwste reacties