Strasbourg met schrik voorbij tweedeklasser

Strasbourg heeft in haar kwartfinale van de Coupe de la Ligue nipt gewonnen van Clermont Foot. De eersteklasser kwam 3-0 voor maar moest op het einde nog opletten voor Samson, die tweemaal scoorde en net niet doeltreffend genoeg was om zijn club in de zevende hemel te schieten. Het werd 3-2.

De zestiende uit de Ligue 1 kwam goed op gang en dat leverde drie doelpunten op tien minuten op. In de 23ste minuut scoorde de Fransman Mickaël Pagis de 1-0 en vijf minuten later verdubbelde de twintigjarige Zweed Alexander Farnerud de score. Net na het halfuur werd het zelfs nog 3-0 toen Pascal Johansen scoorde.

Strasbourg leek op rozen te zitten bij het begin van de tweede helft met een ruime 3-0-voorsprong, maar niets is zeker in voetbal en dus ook de overwinning van Strasbourg niet. Dankzij Stéphane Samson kwam de tweedeklasser net na het uur dichterbij en in de 83ste minuut was de 29-jarige Fransman weer succesvol en maakte de aansluitingstreffer. Het was beven tot het einde voor Strasbourg, maar uiteindelijk haalde de club van Ivoriaan Arthur Boka (ex-Beveren), die een hele wedstrijd meespeelde, het met een nipte 3-2-eindstand.

Clermont Foot, dat slechts zestiende staat in de Ligue 2, bekert dus niet verder, maar trainer Olivier Chavanon kan wel terecht fier zijn op zijn spelers, die eersteklasser Strasbourg bijna tot verlengingen dwongen.