Ajax overwint zwarte beest, Feyenoord opnieuw onderuit

In de Holland Casino Eredivisie stond vanmiddag de topper tussen Utrecht en Ajax op het programma. Ajax kon al negen jaar niet winnen in de Domstad, vanmiddag maakten de Amsterdammers een einde aan deze zwarte reeks. Ajax won verdiend met 0-2. Sneijder opende even na rust de score, in de slotfase kon de ingevallen Babel de 0-2 zege veilig stellen.

Feyenoord ging opnieuw onderuit. De Rotterdammers werden met 1-2 gevloerd door Vitesse. Het zag er nochtans lange tijd goed uit voor de thuisploeg, Kuyt zette Feyenoord kort na rust op voorsprong. In de laatste tien minuten bekroonde Gluscevic zichzelf tot matchwinner door twee keer te scoren in twee minuten tijd. Opnieuw een dure nederlaag voor Feyenoord dat nu al veertien punten achterstand heeft op koploper PSV.

FC Groningen won met zware 0-3 cijfers op het veld van ADO Den Haag. De bezoekers stelden met twee treffers vlak voor rust de zege zo goed als veilig. De thuisploeg was nochtans de hele eerste helft de betere ploeg, maar kwam niet tot scoren. Tien minuten voor tijd zorgde Van Dessel nog voor de overdreven 0-3 eindcijfers.

RKC Waalwijk ging met 0-1 winnen op het veld van RBC Roosendaal. Deze wedstrijd verdiende eigenlijk geen winnaar, de partij zat helemaal op slot en beide ploegen zorgden amper voor dreiging. Een flits van Hoogendorp een kwartier voor tijd bezorgde RKC alsnog een gevleide 0-1 overwinning.