Sinaai Girls tuk op revanche

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Sinaai Girls tuk op revanche
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Als men de 19de speeldag bekijkt kan men al snel spreken van een competitiedag waarin de ranglijst nauwelijks zal veranderen. Behoudens misschien enkele verrassingen die in een paar wedstrijden verscholen liggen.
 
Daar is vooreerst het treffen van Sinaai Girls dat zonder twijfel op  revanche belust ligt tegen leider Anderlecht. Vorig week werd de Wase armada vrij snel onthoofd door een prille uitsluiting. Als alles normaal verloopt heeft Sinaai allicht een kans tegen de leiders. Het is een feit dat Anderlecht de Wase thuisclub tamelijk goed ,,ligt’’. Bovendien hebben ze het voordeel hun ,,kleine’’ veld als een broekzak te kennen. Het zal dus bij de Brusselse ploeg op aan komen een taktiek te vinden om de razendsnelle Angelique Dewulf op die korte ruimte te kortwieken al heeft trainer Nico Devleesschouwer nog andere sluipschutters in zijn toverhoed.
 
Zultse VV zit in hetzelfde straatje ziek maar dan op een andere manier. Met ,,slechts’’ zes punten voorsprong op die tweede degradatieplaats , waar nu Borgloon zit vastgespijkerd, kan dit decor snel een ander uitzicht krijgen. In de heenronde kwamen de Kumtichse Eva’s niet verder dan een puntendeling bij de groen-witte Oost-Vlamingen. Vraag is in hoeverre Zultse die zware nederlaag van vorige week heeft verwerkt.
 
Landskampioen Rapide Wezemaal vorige week goed bij schot zal bij Opex Girls Oostende toch moeten opletten voor het ,,sluimervoetbal’’ van de kustploeg. Vaak komen de Oostendse girls verrassend uit hun schelp en daar moet Wezemaal voldoende rekening mee houden.
 
Als Zuid-West-Vlaanderen heimelijk focust op die tweede plaats, dan mag thuisploeg Lentezon Beerse geen probleem vormen voor Christine Saelens en medespeelsters. Wie dergelijke aspiraties wil koesteren dan moet die wedstrijd gewonnen worden. Beerse van zijn kant zal in ieder geval qua rake trefkracht heel wat beter uit de verf moeten komen dan vorige week bij degradant Lanaken zoniet wenkt de nederlaag.
 
Stand. Luik krijgt met hekkensluiter Hewian Girls Lanaken een uitgelezen kans om zich alleen vast te spijkeren op die vijfde plaats. In de heenronde scoorden de Waalse vrouwtjes een half dozijn. Met alle respect voor de Lanakense vrouwen maar in het Luikse dreigt een ,,tsunami-catastrofe’’.
 
Oud-Heverlee Leuven de tweede gegadigde voor die vijfde stek (gelijke hoogte met Stand.Luik) krijgt met Vlimmeren in theorie evenzeer een gemakkelijke opdracht. Nu OHL sinds enkele jaren zo dicht bij de topvijf staat mag het Brodelet-heir dat niet uit handen laten glippen.
 
Voor Borgloon worden de komende weken van levensbelang. De trip naar het VCD.E. Aalst is echter niet van de poes want de ajuinen liggen in de slag met Beerse om ,,leider ‘’ te worden van de betere middenmoot. Beide hebben dus een reden om tot de limiet te gaan. Wie zich het meest beheerst toont in de ,,16’’ kan rijpe vruchten plukken. Pikant detail: in de heenwedstrijd deelden beide rivalen ,,zusterlijk’’ de punten.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties