Chelsea blijft in de running voor 4 bekers

Maarten Coenen

Met één goal in elke helft, telkens van een verdediger, nam Chelsea deze namiddag de maat van Birmingham. 'The blues' kunnen dit jaar nog alle prijzen pakken.

De bezoekers startten in een zeer verdedigende opstelling, met Heskey eenzaam in de spits. Chelsea begon zeer aanvallend aan de partij, al na 4 minuten kreeg Duff  een uitstekende kans, die mooi gepareerd werd door de bezoekende doelman Taylor. Het was slechts uitstel van executie want even later kon verdediger Hutt er met een krachtige kopbal 1-0 van maken.

'The blues' bleven de match controleren en hadden voor rust de score al kunnen en misschien moeten opdrijven. Birmingham stelde daar heel weinig tegenover, Heskey had een ondankbare taak als enige aanvaller.

Toch kwamen de bezoekers goed uit de kleedkamers. In de 52ste minuut dwong Anderton de goalie van de thuisploeg tot een uitstekende save en een minuut later was het Blake die de stand bijna in evenwicht wist te brengen. De wedstijd ging nu goed over en weer met kansen voor beide ploegen. Een echte cupmatch waarbij de bezoekers steeds meer in hun kansen begonnen te geloven.

Die hoop werd hen in 79ste minuut ontnomen. Lampard gaf zijn ploegmaat Terry de kans om de 2-0 op het bord te zetten, die ook mooi de bal binnenkopte, match gespeeld. Zo blijft Chelsea maar doorstomen dit seizoen, de vraag is wie hen kan afstoppen?