Deflandre vraagt om begrip

Julie Néman
| 0 reacties
Deflandre vraagt om begrip
Foto: © SC

Volg Standard nu via WhatsApp!


Het gaat niet goed met Standard en ook trainer D'Onofrio ziet het resultaat van de recente inval. "Ik heb mijn spelers nog nooit zo depressief gezien." 

Aanvoerder Eric Deflandre legt uit waarom de spelers het niet zien zitten morgen tegen Lokeren aan te treden. "De spelers die opgepakt werden, maar ook de anderen, hebben een flinke mentale klap gekregen'', zegt de 31-jarige aanvoerder. "Een grote meerderheid van de spelers heeft beslist om niet te spelen. Het is een vorm van solidariteit. Die huiszoekingen hadden bij elke speler kunnen gebeuren. De manier waarop het gebeurde, heeft ons allemaal gechoqueerd. Foto's in profiel, volledig fouilleren Net als in die Amerikaanse films. We voelen ons echt genoodzaakt zo te reageren. Ik hoop dat Lokeren eenzelfde solidariteit toont en de match zal uitstellen.'' 

Lokeren wil echter niet meewerken en vraagt dat de wedstrijd toch gespeeld zal worden. Indien Standard beslist om forfait te geven zullen ze veel op het spel zetten. Het verliest drie punten, krijgt een boete van de bond én moet een schadevergoeding betalen aan Lokeren. 

"Ik weet het", zegt Deflandre. "Maar zoals we ons vandaag voelen, kunnen we niet spelen tegen Lokeren. Telkens het beter gaat met Standard komt er iets tussen. We zijn het aan onszelf verplicht om te reageren. Standard blijft maar incasseren en wij hebben er genoeg van hoe onze club telkens weer wordt aangevallen. Stel dat de vier spelers die werden opgepakt zouden beslissen om niet mee te doen in Lokeren. Bangoura is onze topschutter, Conceiçao en Dragutinovic zijn de leiders van deze spelersgroep. Die jongens die zijn opgepakt zijn geen criminelen maar ze werden wel zo behandeld. Voor de ogen van wenende supporters werden de betrokkenen van het veld geplukt en tussen kleerkasten van agenten weggeleid. En dat allemaal om hun loonfiches in te kijken. Ik begrijp er niks van. In Lyon hebben we ook ooit zo'n boycot overwogen maar alles werd uiteindelijk op de dag van de wedstrijd geregeld."

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Jupiler Pro League

 Europa Play-offs - Finale
KRC Genk KRC Genk 0-1 KAA Gent KAA Gent

Nieuwste reacties