Grote clubs willen Zweeds voetbaltalent

viki meeuwis
| 0 reacties
Grote clubs willen Zweeds voetbaltalent
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Eerst was er Zlatan, daarna Henok Goitom en nu Adam Hsissen. Zweden lijkt wel een voedingsbodem te worden voor jonge talentvolle spelers.
Zlatan Ibrahimovic is een gevestigde waarde geworden bij de nationale elf en bij Juventus. Henok Goitom heeft vorige week gescoord bij zijn debuut bij Undinese en werd opgeroepen voor de -21 jarigen van bondscoach Tommy Söderberg.
 
Hsissen is niet groot en sterk zoals Zlatan of onberekenbaar zoals Goitom. Hij heeft andere kwaliteiten die hem voor de Zweedse voetbalbond en grote clubs interessant maken.
“Adam heeft alles; hij is snel, sterk en technisch zeer vaardig. Hij heeft ook de energie en kracht die een speler nodig heeft om bij een buitenlandse club door te breken”, aldus Babar Rehman, die Hsissen ontdekte.
 
Adams vader, Latif, is Marokaan en zijn moeder Marie is Zweedse. De familie woonde in Marokko tot Adam vier jaar werd. Daarna verhuisden ze naar Kallhäll nabij Stockholm. Als jonge speler begon hij zijn carrière bij FC Järfälla en op negenjarige leeftijd sloot hij zich aan bij Inter Orhoy, een club met sterke roots bij de migrantengemeenschap in Stockholm. Volgens Adam was de sfeer bij Inter Orhoy heel gedisciplineerd en professioneel.
 
Twee jaar geleden kreeg hij de kans om op proef te spelen bij het Spaanse Malaga. Dat resulteerde in een contract bij de junioren. De laaste tijd echter tonen ook grotere clubs belangstelling voor de jonge prof.
Eén van die clubs is Atlético Madrid, dat Hsissen al een contract heeft aangeboden. Ook FC Barcelona heeft al interesse getoond.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Allsvenskan

Nieuwste reacties