Analyse Spanning naar climax

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Spanning naar climax
Foto: © SC

Met nog zeven wedstrijden voor de boeg is het meer dan duidelijk dat de spanning naar een climax afstevent. Op deze 23ste speeldag is er met Rac. Doornik alweer een nieuwe koploper want Gistel liet kostbare punten ontglippen. Bovendien zakte Gent-Zeehaven bij Sint-Eloois-Winkel door het ijs. Dit wat de titelstrijd betreft. In het degradatiedebat deed vooral SC Wielsbeke een slechte zaak wegens verlies tegen Aalter. De West-Vlaamse ploeg is nu verplicht hun achterstallige wedstrijd te winnen om niet in een uitzichtloze situatie te verzeilen. Lovendegem liet bij SK Lebeke-Aalst op een ongelooflijke manier de zege liggen terwijl Sp. Ursel , na nipt verlies bij Rac. Doornik, verder wegzinkt.
 
Gistel kwam nochtans vrij vroeg op voorsprong tegen Oudenaarde via De Waele. Ook na de herneming bleef de thuisploeg de wet dicteren. Mahieu kende toen brute pech wegens een poging op de Oudenaardse lat. Toppunt van onfortuinlijkheid was wel toen na vermeend handsspel Oudenaarde goedkoop vanop de stip via Verhoene een gelijkspel uit de brand sleepte.
 
Rac. Doornik werd de nieuwe leider maar kreeg  meer tegenstand te verwerken van Ursel dan normaal mocht verwacht. De thuisploeg had meer balbezit maar de Oost-Vlaamse bezoekers bleken gevaarlijk in hun tegenstoten. Lieten ze de kansen op scoren liggen dan kon de thuisploeg via Baino op voorsprong klimmen. Na rust verwaterde en bevroor het spel aan beide kanten dusdanig dat het bleef huilen met de pet op.
 
Zottegem had aan Peruwelz een taaie tegenstander. Via Gossuin op de paalk wamen de Henegouwers dicht tegen de  openingstreffer.  Ook na rust konden beide tegenstanders weinig of geen doelgevaar scheppen. Eenmaal kon de thuisploeg via Wouter Moreels dreigen maar doelman Brion redde schitterend.
 
Gent-Zeehaven kende bij St. Eloois-Winkel een riante start met de openingstreffer via Demeyer. Daarna kwamen de meeste initiatieven van de thuisploeg. Dat leidde halfweg eerste helft naar de gelijkmaker via Cannaert. Dezelfde speler zou enkele minuten na de herneming verdubbelen en het Winkelse geloof in winst aanwakkeren. Bostoen scoorde 20 minuten voor tijd een derde thuistreffer waarna het bibberen bleef voor Winkel nadat Gayé met een tweede tegentreffer Gent weer in de wedstrijd bracht. Uiteindelijk kon Winkel standhouden en die kostbare driepunter koesteren.
 
WS Lauwe slaagde erin om bij US Centre de thuisploeg hun eerste thuisnederlaag aan te smeren. Het enige doelpunt scoorde Hellebaut na een defensief mistasten van de gastheren. Wat nadien Centre ook ondernam de Lauwe-defensie bleef staalhard overeind.
 
Na de zware nederlaag bij Diksmuide komt Eernegem stilaan in een hachelijke situatie te staan. In de eerste helft toonde de thuisploeg zich heer en meester. Eernegem kreeg weinig in de pap te brokkelen in deze periode. Vooral omdat de gastheren niet nalieten tweemaal te scoren via een gretige Vandendriessche. Na de pauze stelden de gasten zich krachtdadiger op maar toen een humeurige bezoeker Janssens in twee minuten evenveel keer een gele kaart kreeg was het Eernegemse bobijntje af. En nadat bezoeker De Meulemeester de aansluitingstreffer verprutste sloeg Diksmuide via Berguigue en Deschodt definitief zijn slag.
 
SK Lovendegem liet na een knappe wedstrijd op een verbijsterende manier een driepunter liggen bij SK Lebeke-Aalst. Na 35 minuten zaten de bezoekers via Camillier (penalty), Billal en Ben Kadi zo goed als op rozen. Maar even snel sloeg de thuisploeg via Beerens in vijf minuten tweemaal terug. Na rust verijdelde aanvankelijk bezoekende doelman Defever de gelijkmaker terwijl aan de overzijde SKLA-doelman Bambust drie counters stopte. Twee minuten voor het eindsignaal stelde de ingevallen Jerszynski gelijk terwijl in de slotminuut De Ridder vanop de stip SK Lebeke-Aalst de zege en drie kostbare punten in de optiek van de degradatie bezorgde. Voor Lovendegem betekende het ongetwijfleld een ijskoude douche die sporen kan nalaten.
 
SC Wielsbeke zag al in een prille aanvangsfase de bui hangen toen Varache E. Aalter op voorsprong tilde. Toch moest de thuisploeg wachten tot even voor rust om via Bostoen op gelijke hoogte te klimmen. Een kranig Wielsbeke beheerste de tweede helft maar werd onthoofd toen thuisspeler Haeck en Buyck in mekaar haakten. Haeck kreeg rood zodat Wielsbeke voor een onmogelijke taak kwam te staan. In het resterende halfuur versierde de thuisploeg alsnog de betere kansen hoewel de doelpunten van bezoekende zijde kwamen via Sucaet en Feys.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga A

Nieuwste reacties