Lille verliest van voorlaatste, Monaco gelijk

Lille blijft op de sukkel. Op de 28ste speeldag van de Franse Ligue 1 verloor het van Bastia, voorlaatste in de stand. Monaco kon niet profiteren van de misstap van Lyon vrijdagavond en behaalde slechts een scoreloos gelijkspel tegen Metz. PSG won met 1-0 van Nantes en Strasbourg won het belangrijke zespuntenduel van Ajaccio.

Lille kwam nochtans op voorsprong na negentien minuten dankzij Debuchy, maar al snel liet het Youssouf Hadji voor Bastia gelijkmaken. Bastia was gelanceerd en legde de 3-1-eindstand nog voor de rust vast. Stéphane Ziani (29) en Romain Rochi (40) waren de doelpuntenmakers. Weer een nederlaag dus voor Lille, dat wegglijdt in het klassement.

Monaco profiteerde niet van het verlies van Lyon vrijdagavond en de misstap van Lille. Het speelde 0-0 gelijk tegen Metz in het eigen Stade Louis II. Het was een saaie wedstrijd en 0-0 was dus een logisch resultaat.

PSG won in extremis van Nantes. In de 89ste minuut scoorde - wie anders dan - Pedro Pauleta het verlossende doelpunt in het Parc des Princes.

Ook Toulouse won met 1-0. Het versloeg Nice dankzij een doelpunt van de 27-jarige Daniel Moreira in de 37ste minuut.

Rennes kwam in een tumultueuze wedstrijd tegen Sochaux in de vijfde minuut op voorsprong via Frei. Iets later werd het al 2-0 via Kallström en net voor affluiten werd het zelfs 3-0 dankzij het tweede doelpunt van Frei. De wedstrijd werd ontsierd door drie rode kaarten. Jeunechamp (Rennes) en Menez (Sochaux) werden in de 64ste minuut na een vechtpartij uitgesloten en enkele minuten later mocht ook Omar Daf zich vroegtijdig gaan douchen.

Bordeaux won bij hekkensluiter FC Istres met 0-1 dankzij een doelpunt van Kalu Uche tien minuten voor tijd.

Strasbourg won het zespuntenduel van AC Ajaccio met 1-0. Jean-Christophe Devaux maakte het enige doelpunt van de wedstrijd na 35 minuten spelen. Nenad Dzodic (Ajaccio) werd een kwartier voor tijd nog uitgesloten.