NAC wint eindelijk nog eens

Jimmy Wouters

NAC Breda, met Schollen en Collen in de basis, heeft eindelijk nog eens kunnen winnen. Het was namelijk al van november geleden dat de Brabanders nog eens de 3 punten behaalden.

Het was op de Vijverberg het dagje van Anouar Diba. De Marokkan was een van de enigen die op de been bleef op een erg glibberig been.  Met 2 doelpunten kroonde hij zich tot man van de match. De eerste helft verliep vrij gelijkopgaand. Maar het was NAC dat met de voorsprong ging rusten. Na wat geharrewar en bijzonder slecht verdedigen wist Diba met een fraaie lob de 1-0 te scoren.

Na rust waren het de bezoekers die het meeste initiatief namen. Dit leverde op heet uur een doelpunt op. Een fije trap net buiten de 16, werd weeral door Diba knap in de bovenhoek geplaats. Na de 2-0 stroopte De Graafschap haar mouwen op, en creërde het op haar gekende stijl een aantal kansen. Maar mede door sterk keeperswerk van Schollen kon NAC de nul op het bord houden.

"Heel belangrijk deze overwinning, dat was al even geleden. Hier putten we vertrouwen uit", was NAC-coach Ton Lokhoff blij.

Doepunten: 1-0 Anouar Diba (27.), 2-0 Anouar Diba (60.)