Cruijff doet Spaanse krant proces aan

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Cruijff doet Spaanse krant proces aan
Foto: © SC

Johan Cruijff doet de Spaanse krant El Mundo Deportivo een proces aan. De Spaanse krant schreef dixit Cruijff voor de zoveelste keer onzin over hem en nu heeft hij het wel 'helemaal gehad'.

Dinsdagavond werd Cruijff door NOS-presentator Tom Egbers in de studio gevraagd naar zijn mening over de eerste helft van Chelsea-Barcelona. Cruijff gaf daar in mee dat Barcelona verdedigend te veel slordigheidjes beging en dat Carles Puyol niet meteen aan zijn beste partij bezig was. Iedereen die de eerste helft gezien had, zou zich in die analyse moeten kunnen vinden. El Mundo Deportivo moest echter weer gevuld worden en interpreteerde Cruijff's woorden verkeerd en titelde: 'Puyol! Waardeloos.'

Frank Rijkaard, die met clubadviseur Cruijff nog niet gesproken had voor de persconferentie,  werd gevraagd naar zijn mening op die uitspraak. Op die manier moest Rijkaard er vanuit gaan dat Cruijff zware kritiek had geleverd op Puyol. Rijkaard reageerde dan ook verontwaardigd.

Ook andere Spaanse kranten stortten zich op de zaak. De op Real Madrid gerichte krant Marca schrijft er pagina's vol over. Ook in de Catalaanse voetbalprogramma's werd er volop over gepalaverd. Een programma liet het letterlijke beeld zien van Studio Sport zodat iedereen kon zien dat Cruijff geen vreemde uitspraken heeft gedaan.

FC Barcelona kan vandaag de kater doorspoelen die het in Stamford Bridge opliep door Athletic Bilbao in Camp Nou te verslaan. Op die manier kan het zijn mars richting titel verderzetten.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

La Liga

Nieuwste reacties