Geraerts, Haroun en Vandenbergh Rode Duivel?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Geraerts, Haroun en Vandenbergh Rode Duivel?
Foto: © SC

Vrijdag maakt bondscoach Aimé Anthuenis zijn selectie bekend voor de twee kwalificatieinterlands van volgende week tegen Bosnië-Herzegovina (26 maart) en San Marino (30 maart). Na de zwakke prestatie tegen Egypte komen er enkele nieuwe spelers in aanmerking om geslecteerd te worden voor de nationale ploeg: Karel Geraerts (Standard), Faris Haroun en Kevin Vandenbergh (beiden Racing Genk).

Aimé Anthuenis heeft de sterke prestaties van de jonge Belgen de voorbije weken opgemerkt. De drie genoemde spelers werden door de bondscoach en zijn assistenten intensief gescout. Karel Geraerts (22) is al langer goed bezig bij Standard waar hij één van de belangrijke peilers is van de club. Afgelopen weekend opende de ex-speler van Club Brugge nog de score in de met 0-3 gewonnen wedstrijd op Moeskroen.

Bij Racing Genk viel afgelopen weekend de sterke prestatie van Faris Haroun (19) op. Ook Kevin Vandenbergh maakt daar de laatste tijd mee het mooie weer. De zoon van Erwin staat zelfs eerst in de 'Belgische' topschutterslijst met 10 doelpunten. Met veel minder matchen op zijn conto dan de andere Belgen en rekening houdend met de iets behoudendere tacktiek van Vandereycken is dit een mooie prestatie van de vroegere Westerlo-spits.

De sterke prestaties van de jongeren komen trouwens niet ongelegen voor de bondscoach. Naast de zwakke prestaties van de Duivels moet Anthuenis ook nog afrekenen met tal van blessures. Emile Mpenza is nog altijd niet hersteld van zijn dijblessure, terwijl zijn broer Mbo last heeft van de rug. Verder zijn ook Baseggio (dij), De Cock (scheenbeen) en Sonck (nieren) twijfelachtig voor de belangrijke interlands.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties