Morgen schok tussen Iran en Japan

Ward Bollen
| 0 reacties
Morgen schok tussen Iran en Japan
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Morgen staat in de Aziatische zone de tweede speeldag in de laatste fase naar het WK op het programma. In groep B ontmoeten Iran en Japan elkaar in Téhéran, een onvervalste topper. 

In juli 2004 speelden deze twee landen nog 0-0 gelijk in The Asian Cup. Iran en Japan zijn de twee hoog geplaatste teams uit Azië op de FIFA World Ranking. Branko Ivankovic, de coach van Iran, wil met een aanvallende formatie over Japan springen in het klassement. Vahid Hashemian, Moharram Navidkia en Mehdi Mahdavikia, allen actief in de Duitse Bundesliga, zullen zeker aan de aftrap verschijnen. De Japanse coach Zico heeft zes "buitenlanders" in z'n kern waaronder Fiorentina-middenvelder Hidetoshi Nakata. Nakata speelde bijna één jaar niet meer voor Japan. Ook Shinji Ono van Feyenoord is erbij, nadat de Rotterdammers eerst hadden geweigerd de speler vrij te geven wegens blessure. Japan is wel gehandicapt voor het belangrijke duel, want verdedigers Makoto Tanaka en Alex zijn geschorst en doelman Yoshikatsu Kawaguchi kan niet aantreden wegens een gebroken vinger. De andere wedstrijd in groep B is Noord-Korea-Bahrain. In groep A treffen Saoedi-Arabië en Zuid-Korea elkaar in de topper van de groep. Het andere duel gaat tussen Koeweit en Oezbekistan.

De wedstrijd tussen Iran en Japan is morgenmiddag vanaf 16u rechtstreeks te volgen op Eurosport.

Stand groep A:
1. Zuid-Korea 1-3
2. Saoedi-Arabië 1-1
3. Oezbekistan 1-1
4. Koeweit 1-0

Stand groep B:
1. Japan 1-3
2. Iran 1-1
3. Bahrein 1-1
4. Noord-Korea 1-0

De top twee van elke groep gaat naar het WK. De nrs 3 spelen een play-off tegen elkaar, de winnaar mag eveneens naar het WK.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties