Koeweit en Saoedi-Arabië aan de winst

Koeweit en Saoedi-Arabië hebben hun duels op de tweede speeldag van de Aziatische kwalificatie in groep A gewonnen. Ze waren te sterk voor resp. Oezbekistan en topfavoriet Zuid-Korea.

Koeweit begon uitstekend aan hun partij tegen de Oezbeken. Na amper 7 minuten knalde Abdul Aziz de bal in de touwen. De Oezbeken, met sterspeler Maksim Shatskikh (Dynamo Kyiv) in de spits, probeerden snel te reageren. Zonder succes. De wedstrijd werd gekenmerkt door veel middenveldspel. Toen opnieuw Abdul Aziz in de 62ste minuut voor de bevrijdende 2-0 zorgde leek de wedstrijd gespeeld. Koeweit had immers nog iets recht te zetten van de uiterst bleke prestatie een tijdje terug op de eerste speeldag bij Zuid-Korea. Wat Koeweit toen liet zien was een aanfluiting voor internationaal voetbal. In de 77ste minuut zorgde de ex-Sovjetrepubliek echter opnieuw voor spanning.  Geynrikh lukte de aansluitingstreffer, maar verder kwam Oezbekistan niet meer.

In de andere wedstrijd, de topper in deze groep, won Saoedi-Arabië met 2-0 van Zuid-Korea. Bij de Koreanen startte Seol (ex-Anderlecht, nu Wolves) in de basis. De thuisploeg domineerde en scoorde via Khariri (29ste minuut) en Al Dahtani (op strafschop, 73ste minuut). Saoedi-Arabië leidt met 4 punten, voor Zuid-Korea met 3, Koeweit met 3 en Oezbekistan met 1 punt.