Sydney FC wint allereerste wedstrijd

Vandaag was het dan zover. Sydney FC zou zijn allereerste wedstrijd sinds het ontstaan van de A-League spelen. De oefenwedstrijd draaide uit op een geslaagde test want NSW Premier League-ploeg Manly United werd met 6-1 verslagen.

De spelers van Sydney hadden er duidelijk zin en na amper zes minuten was de allereerste goal in de geschiedenis van Sydney FC een feit. De eer was voor vleugelmiddenvelder Robbie Middleby. Zeven minuten later verdubbelde aanvaller Saso Petrovski de score nadat hij een corner van David Carney binnenkopte. In de 25ste minuut mocht Carney wederom een hoekschop trappen en tot zijn eigen verbazing dwarrelde de bal de goal binnen zonder dat iemand hem aanraakte. Even later was het de beurt aan Matthew Bingley. Met een volley bracht hij de score op 4-0. Manly United kon echter nog voor de rust de eer redden via Bradley Groves.

In de tweede helft bleek wel dat ondanks de vier weken voorbereiding de spelers van Sydney nog niet op hun maximum zitten wat de fysiek betreft. Dit belette hen echter niet om nog twee maal te scoren. In de 68ste minuut mocht Bingley zijn tweede scoren, terwijl Terry McFlynn in de 83ste minuut de eindstand op 6-1 bracht.

Na de wedstrijd toonde coach Pierre Littbarski zich een gelukkig man. "Het is een goede start, maar we hebben nog wel wat werk. Ondanks dat de fysiek nog niet top is, hielden we de bal goed bij en lieten we mooi voetbal zien", aldus Littbarski.