Oostende niet goed genoeg voor Lierse

Ronny anthonis

Lierse begon het beste aan de partij tegen de kustjongens. Veel grote kansen leverde dat niet op, Lierse had wel het veldoverwicht. Het gevaar moest vooral uit de tweede lijn komen. Imschoot knalde na twaalf minuten de bal richting doel waar Habran met moeite de bal in hoekschop kon weren. Enkele halve kansen volgden en het was wachten op het eerste doelpunt. Die verdiende goal kwam er na wat geharrewar in de Oostendse zestien waarna Thompson de makkelijkste goal uit zijn carrière kon maken. Raeymaeckers was dicht bij een tweede doelpunt voor de rust maar hij trapte van dichtbij over. Ook aan de overkant viel er bijna een goal, de afgeweken bal van Marino belandde net in het zijnet.

Ook in de tweede helft bleef Lierse het gevaarlijkst. Oostende bleef loeren op de counter en kwam geleidelijk beter in de match. De beste kans tot dan was een vrije trap van Mitu die maar net naast ging. We zijn dan ondertussen een kwartier voor tijd. Lierse laat betijen en kon er af en toe uitkomen. Die situatie veranderde acht minuten voor tijd. Op aangeven van de lijnrechter kreeg Oostende een strafschop na handspel van Thompson, Joly maakte daar handig gebruik van. Vierende Oostende-supporters, het punt bleek binnen.

Althans, dat dachten ze. Lierse voetbalde de resterende minuten geprikkelder en dat had resultaat. Eerst belandde een kopbal vanuit een scherpe hoek nog op de paal maar dat was uitstel van executie. Solari speelde de bal mooi in de loop van Thompson die de Oostendse dromen in flarden schoot. Net voor tijd kreeg ook Marius Mitu een bevlieging. Hij zag Habran uit zijn doel staan en dacht het eens van ver te proberen en  ... een enorm mooi doelpunt volgde enkele seconden later, 3-1 was de eindstand.