Zwaar overdreven nederlaag voor Auxerre

CSKA Moskou heeft een serieuze optie genomen op de halve finales van de Uefa Cup. De Russen versloegen in de heenwedstrijd van hun kwartfinale het Franse AJ Auxerre, de club van Luigi Pieroni, met maar liefst 4-0.

In de eerste helft waren de bezoekers de betere ploeg, maar konden de kansen niet afwerken. Auxerre kwam zelfs op achterstand toen Lionel Mathis een schot van Odiah in eigen doel werkte. De ruststand was 1-0.

Na de pauze kende het spelbeeld hetzelfde verloop. Auxerre kreeg veel kansen en Benjani miste er een enorme grote kans op de gelijkmaker. Net na het uur werd het 2-0 toen CSKA Moskou een strafschop kreeg. Mignot stopte Vagner Love in het strafschopgebied, die erg gemakkelijk neerging en scheidsrechter Cantalejo zag onterecht een strafschop, die Ignashevich vlot omzette. Enkele minuten later was het Vagner Love zelf aan het kanon en werd het 3-0 voor de thuisclub. Een kwartier voor tijd bracht Guy Roux Pieroni in, maar die kon het tij niet keren. Nog geen minuut later werd het zelfs 4-0 dankzij Gusev, en dat was ook de eindscore. Mignot werd enkele minuten voor het fluitsignaal nog uitgesloten met zijn tweede gele kaart.

4-0 Is een erg zware score voor Auxerre. De onterechte strafschop luidde een ommekeer in de wedstrijd in. Vier kansen kreeg CSKA Moskou en vier keer werd er gescoord. Er is al een mirakel nodig voor Auxerre  in de terugwedstrijd om nog naar de halve finales te kunnen gaan.