AZ kan weeral niet winnen

Jimmy Wouters

AZ heeft aan de Europese triomftocht geen vervolg kunnen breien in de Holland Casino Eredivisie. De ploeg van Co Adriaanse speelde 1-1 gelijk tegen NAC Breda.

Adriaanse had drie belangrijke basisspelers rust gegeven namelijk Barry van Galen, Kenneth Perez en Robin Nelisse. Hierdoor kwam Stein Huysegems nog eens aan de aftrap. Nochtans begon de wedstrijd uitstekend voor AZ. Na amper 6 minuten kwam de ploeg uit Alkmaar op voorsprong. Davy Schollen bracht eerst redding op een schot van Huysegems, maar Tarik Sektioui kon in de herneming simpel de 1-0 voorsprong binnenwerken. AZ was vervolgens de betere ploeg, maar het miste scherpte voor doel. Vooral Ramzi faalde in de afwerking. Zo ging het met een krappe 1-0 de rust in.

Na de koffie nam AZ wat gas terug. Hierdoor kwam NAC steeds beter in de wedstrijd. Het kwam dan ook halverwege de tweede helft op gelijke hoogte. Anthony Lurling sneed vanaf links naar binnen, bediende Ali Boussaboun en de toekomstig Feyenoorder scoorde in de korte hoek. AZ perste er vervolgens nog een slotopffensief uit, maar het mocht niet meer baten. Hierdoor liep AZ voor de derde keer opeenvolgende week averij op in de eredivisie.

Door de overwinning van Ajax bij Feyenoord is AZ de tweede plaats kwijtgeraakt aan de Amsterdammers. AZ heeft nog wel een wedstrijd tegoed. Het valt nog maar af te wachten of het drukke seizoenseinde de Alkmaarders op het einde van de rit niet gaat nekken.

Doelpunten: Sektioui (6.); Boussaboun (70.)