Twente en Groningen winnen

Jimmy Wouters

Twente - NEC: 2-1

De goede reeks van FC Twente blijft maar doorgaan. De Tukkers wonnen vandaag in Enschede met 2-1 van NEC en bleven zo voor de dertiende keer op rij ongeslagen.

Twente kwam al vrij vroeg op voorsprong via Dmitri Shoukov. De Rus krulde de bal vanaf de rand van het strafschopgebied fraai in de kruising. Twente was doorlopend de betere ploeg in een vrij matte partij. Het duurde dan ook tot op het uur voordat Twente op een veilige marge kon komen. Het was Peter Niemeyer die zijn ploeg op 2-0 bracht door een vrije trap van Raymond Fafiani bij de tweede paal binnen te koppen. Een dikke vijf minuten later schoot Thijs Hendriks de 2-1 binnen, maar verder dan de aansluitingstreffer kwamen de bezoekers niet meer.

Doelpunten: Shoukov (19.); Niemeyer (58.); Hendriks (66.)

Den Bosch - Groningen: 1-2

FC Den Bosch heeft geen verlengstuk kunnen breien aan de knappe 4-1 winst van afgelopen woensdag tegen Feyenoord. Vandaag verloren ze met 1-2 van Groningen. De grote man vandaag was de Noorse spits Erik Nevland. Met twee doelpunten bezorgde hij zijn ploeg de overwinning.

De eerste helft was erg zwak en kenmerkte zich door veel balverlies. Den Bosch toonde het meeste initiatief, maar kwam niet tot echt uitgespeelde kansen.

Vlak na rust velde Erik Nevland dan het lot van Den Bosch. In amper 5 minuten wist hij 2 maal te scoren. Vervolgens probeerde FC Den Bosch de scheve situatie nog recht te trekken. Tien minuten voor tijd wist Mourad de aansluitingstreffer te maken. De thuisploeg duwde door en kreeg nog enkele uitstekende kansen, maar tot scoren kwam het niet meer.

FC Den Bosch verzuimde dus vanmiddag om op gelijke hoogte met De Graafschap te komen en blijft dus vooralsnog op de laatste plaats staan in de Eredivisie.

Doelpunten: Nevland (48.); Nevland (50.); Mourad (80.)