Wat is het geheim van Vlijtingen?

Jimmy Wouters

Vandaag wist Vlijtingen de aartsmoeilijke verplaatsing naar Meeuwen tot een goed einde te brengen. Het won er knap met 1-3.

Nochtans begon de wedstrijd erg dramatisch voor de bezoekers. Na amper 2 minuten zag het Thoonen met een gekloven bovenlip uitvallen. Zijn vervanger, Steve Bout, deed het echter wonderwel en kroonde zich uiteindelijk tot matchwinner. Meeuwen had in het openingskwartier het betere spel en drukte Vlijtingen tot tegen haar eigen doel. Toch kwamen de bezoekers na een dikke 15 minuten op voorsprong. Bout stuurde Jamaer via een mooie doorsteekpass het laantje in, en die werkte de uitgelezen kans vakkundig af. Meeuwen was aangeslagen en bijgevolg kwam Vlijtingen beter in de wedstrijd. De wedstrijd ging nu op en neer en Meeuwen kwam dan ook verdiend op gelijke hoogte. Een vrije trap van Bosmans, vanop zo’n dertig meter, botste langs alles en iedereen door en verdween via de verste paal in doel. Toch kwamen de bezoekers voor rust nog op voorsprong. Via een snelgenomen vrije trap van Leduc, kwam de bal bij Bout. Hij zette zich knap door en rondde vervolgens knap af.

Ook in de tweede helft waren beide ploegen aan mekaar gewaagd. Het spel speelde zich voornamelijk op het middenveld af, waardoor beide doelmannen weinig in het stuk voorkwamen. Op het uur kwam Vlijtingen op een 3-1 voorsprong. Merken bediende Lenaers, die met een knappe actie Hendrikx zijn 21e van het seizoen op een presenteerblaadje schotelde. Amper vijf minuten later kwamen de zebra’s met tien te staan door een trekfout van Velser op een doorgebroken speler. Met nog 25 minuten te spelen ging Meeuwen met een man meer nadrukkelijk op zoek naar de aansluitingstreffer. Met veel lange ballen voerde het de druk op, maar de bezoekende defensie liet geen steek vallen. Vlak voor affluiten kreeg de thuisploeg nog een dot van een kans, maar een doelpunt zat er niet meer in.

Zo wint Vlijtingen al voor de zevende keer op rij en mag het volgende week, op eigen plein tegen, Beringen voor een plek in de eindronde spelen.