Zwak Aalesund aan de leiding in Noorse competitie

viki meeuwis

De openingswedstrijd in het nieuwe stadion van Aalesund werd een drama waar de 10.000 toeschouwers in de tribune stil van werden. Nadat ze in de eerste helft volledig onderuit gespeeld werden, kon de thuisploeg uiteindelijk in de laatste minuten van de wedstrijd nog twee belangrijke doelpunten scoren. De einduitslag werd zo 2-1 in het voordeel voor Aalesund.
Het zag er lang naar uit dat de goal van Occean het feest voor Aalesund zouden bederven, maar Lasse Olsen en Eirik Hoseth hebben de eer voor de thuisploeg gered. In de eerste 15 minuten was het Odd Grenland dat het best voor de dag kwam. De thuisploeg verdedigde slecht en het was aan doelman Brown te danken dat Odd niet al snel op voorsprong kwam.
Het eerste doelpunt viel pas in de 41e minuut. De Canadees Occean scoorde met een kopbal vanop acht meter, na een goede passing van Bent Inge Johnsen.
Ook in de tweede helft bleef Odd domineren en de druk verhogen op Aalesund. In deze helft was wederom keeper Brown de belangrijkste man op het veld aan de kant van Aalesund. Terje Hauge, die zijn 200e Tippeligaen wedstrijd floot, besloot een hands van Aarøy in eigen strafschopgebied niet te fluiten.
In de 89e minuut kon Olsen er via corner 1-1 van maken. Nog geen minuut later kreeg Hoseth de bal toegespeeld via Mbaye en twijfelde niet, Holtan kon zijn doel niet schoon houden.
Ook Liverpoolspeler John Arne Riise die speciaal voor deze wedstrijd was overgekomen vanuit Engeland om zijn Aalesund aan het werk te zien, zag een zwakke thuisploeg die eigenlijk onverdiend won van een sterk Odd Grenland.
Met deze overwinning komt Aalesund na twee speeldagen voorlopig met vier punten aan de leiding in de Tippeligaen.

Aalesund: Brown, Ekeberg, Werni (57' Moldskred), Gudmundsson, Melland, Austnes (75' Olsen), Fredriksen, Johansen, Johnsen, Hoseth, Aarøy (75' Mbaye).

Odd Grenland: Holtan, Johnsen, Nilsson, Nornes, Hansén, Amundsen, Tchoyi (72' Henriksson), Flindt Bjerg, Toresen (81' De Ornelas), Occean, Hoff.

Doelpunten: Occean (0-1; 40’), Olsen (1-1; 89’) Hoseth (2-1; 90’)

Scheidsrechter: Terje Hauge

Toeschouwers: 10.615