Frankrijk is bijna klaar om videobeelden te gebruiken

Frankrijk is bijna klaar om videobeelden te gebruiken
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

De Franse bondsvoorzitter Thiriez heeft bevestigd dat Frankrijk op het punt staat een systeem waarbij de scheidsrechter geholpen wordt met TV-beelden te gebruiken. Thiriez is altijd al een voorstander geweest van technologie in het voetbal. Zijn team werkt nu al bijna 3 jaar aan de ontwikkeling van het project. 

De vierde scheidsrechter zal achter een monitor zitten en de wedstrijd op tv volgen. Als de scheidsrechter twijfelt over een fase kan hij dan onmiddellijk de hulp inroepen van de vierde man in het zwart. Dit zou hoogstens 5 tot 10 seconden duren. 

Thiriez zei dat we in de toekomst niet meer naast TV - beelden kunnen kijken. "Iedereen heeft die beelden, behalve de scheids, waarom zou die er dan geen gebruik van mogen maken?" Verder claimt de voorzitter ook dat het meerendeel van de refs, spelers en coaches in Frankrijk gewonnen zijn voor het systeem.  

Thiriez geeft toe dat niet alle fouten uitgesloten kunnen worden, maar het zal het voetbal in ieder geval goed op weg helpen. Voorlopig zou het systeem wel niet van toepassing zijn voor buitenspelgevallen. 

 De eerste echte test zal gebeuren tijdens de "Trophee des Champions" op 27 juli.  

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Ligue 1

Nieuwste reacties