Vitesse behoudt waterkans op Europees ticket

Jimmy Wouters

Vitesse-RKC Waalwijk 3-1

Vitesse heeft vandaag in het eigen Geldredome drie belangrijke punten gepakt. De ploeg van Edward Sturing versloeg RKC Waalwijk met 3-1 en blijft in de race voor Europees voetbal.
Het was echter ruim twintig minuten wachten op een eerste doelpung. Het waren de bezoekende ploeg die op  voorsprong kwamen door een mooie goal van Rick Hoogendorp. Vitesse trok vervolgens ten aanval. Tien minuten voor de pauze kwam het dan ook verdiend langszij via Rankovic.

Na rust domineerde Vitesse de wedstrijd. Het kwam dan ook halverwege de tweede periode verdiend op voorsprong door Matthew Amoah. Diezelfde Amoah besliste zeven minuten voor tijd het duel door er 3-1 van te maken.

Vitesse heeft door de winst op RKC nu vijf punten achterstand op sc Heerenveen, dat op plek vijf staat. RKC Waalwijk is nu definitief uitgeteld in de strijd om het laatste Uefa Cup-ticket.

Doelpunten: Hoogendorp (24.); Rankovic (36.); Rojer (57.); Amoah (83.)

Willem II-ADO Den Haag 1-0

Willem II - ADO Den Haag was een partij tussen twee teams die niets meer te winnen of te verliezen hadden. Willem II is na het halen van de bekerfinale immers zeker van Europees voetbal. Die zekerheid stimuleerde de Brabanders blijkbaar, want het verloor immers niet meer.

Het was Martijn Reuser die na twintig minuten de enige goal van de namiddag wist te noteren.

Voor Willem II - trainer Robert Maaskant was het vandaag dubbel feest. Hij zat namelijk voor de 200ste keer bij een competitiewedstrijd op de bank als trainer.

Doelpunten: 1-0 Reuser (20.)