Milan met een half been in Istanbul

Harald Berings
| 0 reacties
Milan met een half been in Istanbul
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

WIE MAG NAAR ISTANBUL ?

Dat is de vraag die vanavond in en rond het Eindhovense Philipsstadion heerst. PSV ontvangt in de terugwedstrijd van de halve finale in de Champions League het Italiaanse AC Milan, dat een comfortabele 2-0 voorsprong uit de heenmatch verdedigt. PSV speelt sterk in San Siro, maar zal vanavond minstens twee, en liefst drie maal moeten scoren, en dat tegen een versterkte Milan-defensie.

Het is niet echt de week van PSV geweest : de Eindhovense kern werd getroffen door blessures, en ook puur sportief liep het niet al te vlot. Vorig weekend geraakte de Philips Sport Vereniging, zoals PSV nog zelden genoemd wordt, niet verder dan een 2-2 gelijkspel op het veld van FC Twente. Rood-wit mag dan wel zeker zijn van de landstitel, een overwinning is altijd welkom in de aanloop naar een match als die van vanavond.

Niets dan zorgen

Bovendien moet PSV het stellen zonder uitblinkers Farfan en Beasley : Jefferson Farfan verdraaide zijn enkel, en de Amerikaan DaMarcus Beasley liep een ernstige snijwonde op in het linkerbeen. Beiden ze erg twijfelachtig voor de match van vanavond. Volgens sommige bronnen zou pechvogel Beasley tot vijf weken buiten strijd kunnen zijn. Naast het zwarte spitsenduo hebben ook verdediger Wilfred Bouma, en middenvelders Robert en Ji-Sun Park te kampen. Volgens de medische staf van de Nederlandse club zal enkel de Koreaan vanavond kunnen spelen.
En naast al die blessures moet PSV het ook nog eens stellen zonder rechtsback André Ooijer, die na een gele kaart in de heenwedstrijd geschorst vanuit de tribune moet toekijken.

Milan als topfavoriet

Noch blessures, noch schorsing, nog zwakke prestaties houden Milan-coach Carlo Ancelotti dezer dagen wakker. Milan won in de eigen Serie A met 2-1 van Fiorentina, dankzij twee goals van een alweer uitstekende Shevchenko. Bovendien klaarde Milan de klus nog eens zonder Maldini, Kaladze, Pirlo, Seedorf en Crespo : allemaal jongens die vanavond dus terug helemaal fit aan de aftrap zullen verschijnen.

Mission Impossible ?

Zowat alles wijst op een overwinning van de Italianen. Naast de sportieve tegenslagen zitten ook de statistieken de Nederlanders tegen : AC-doelman Nelson Dida slaagt er al 614 minuten lang in om zijn netten proper te houden. PSV zal dus flink wat risico's moeten nemen wil het alsnog de finale halen. Tweemaal scoren zonder een tegendoelpunt te incasseren, da's de boodschap, en elke trainer weet dat zoiets wel eens een "Mission Impossible" wordt genoemd.

Wie mag op 25 mei naar Istanbul, en wie blijft teleurgesteld achter ? De wedstrijd is vanavond te volgen op Sporza (Canvas), vanaf 20u30. Studiogasten zijn Jacky Matthijsen en Aimé Antheunis.

Aftrap : 20u45 (Live op Sporza vanaf 20u30)
Stadion : Philipsstadion
Scheidsrechter : Terje Hauge (Noo)
PSV Eindhoven : Gomes, Lucius, Alex, Bouma, P.Y. Lee, Van Bommel, Cocu, Vogel, Farfán of Robert, Vennegoor, J.S. Park
AC Milan : Dida, Cafù, Nesta, Stam, Maldini, Gattuso, Kaka, Pirlo, Seedorf, Crespo, Shevchenko
Opmerking : Theo Lucius vervangt de geschorste Ooijer. Bouma en Farfan zijn nog twijfelachtig. De Nederlander haalt het volgens de laatste berichten wel, Farfan wordt mogelijk vervangen door de Braziliaan Robert. Jan Vennegoor of Hesselink speelt in de plaats van de geblesseerde Beasley. Bij AC Milan geen enkele schorsing of blessure. Alessandro Nesta keert terug na een schorsing, ten gevolge van zijn derde gele kaart. Enige wijziging die Ancelotti nog zou kunnen doorvoeren is de wissel Rui Costa <> Crespo.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Serie A

Nieuwste reacties