Rush naar tickets Istanbul

Yves Dekoning
| 0 reacties
Rush naar tickets Istanbul
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Het Atatürk Olympic Stadium in Istanbul kan 69000 mensen herbergen voor de finale van de Champions League tussen AC Milaan en Liverpool. Minstens dubbel zoveel mensen willen er live bij zijn op 25 mei 2005. 

AC Milan en Liverpool krijgen beiden 20000 tickets om aan hun fans te slijten. Die zullen op een mum van tijd de deur uit zijn. Supporters staan te drummen om naar Istanbul af te reizen. Dat is ook merkbaar aan de prijzen van vluchten, deze kunnen oplopen tot duizend euro heen en terug.

De Uefa zelf heeft via zijn website 17000 aanvragen binnengekregen. Mensen uit 88 verschillende landen verzochten om tickets, het merendeel kwam uit Engeland (30%). Op deze manier zullen 7500 mensen gelukkig gemaakt worden. Verder houdt de Uefa nog 14500 kaartjes voor zichzelf. Deze gaan naar sponsors, zakenrelaties en andere "belangrijke" personen. 

De Turkse Voetbalbond mag 7500 toegangsbewijzen verdelen. Deze zullen op de plaatselijke markt terechtkomen. Er wordt dan ook gevreesd dat veel fans van Liverpool en Milan zonder ticket naar Istanbul zullen afreizen. Zij hopen dan op de zwarte markt tickets te bemachtigen. Het wordt een zwoele avond in Istanbul met vele tienduizenden Italianen en Engelsen.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties