Ailton wil weg bij Schalke, Olympiakos lonkt

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Ailton wil weg bij Schalke, Olympiakos lonkt
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Ailton is na één seizoen Schalke al beu en wil vertrekken. De Griekse topclub Olympiakos Pireaus laat er geen gras over groeien en heeft al geïnformeerd naar de Braziliaan. 

In Der Kicker zegt Ailton dat hij de interesse uit Griekenland interessant vindt. "Ik merk dat ik het Duitse voetbal wat moe ben en Olympiakos zou een nieuwe uitdaging zijn. De club heeft een grote traditie en ook mijn landgenoot Rivaldo speelt er. Ze wilden mij al toen ik bij Bremen speelde, maar die wilden mij toen niet laten gaan", aldus Ailton. 

In zijn eerste en allicht enige seizoen bij Schalke kon hij nooit de verwachtingen echt inlossen. Dat vindt de speler, die vorig seizoen nog werd uitgeroepen tot Speler van het Jaar in de Bundesliga, zelf ook. Bij Schalke is er ook veel kritiek op Ailton. Men verwijt hem dat hij lui is en te weinig werkt voor de ploeg. Ailton reageert daarop als volgt: "Schalke begrijpt mij niet. Ik wou dat ze begrepen wie ik ben, hoe ik speel. Ik speel zoals ik altijd gespeeld heb. Waarom haalden ze mij anders naar Gelsenkirchen?" 

Schalke-coach Ralf Ragnick twijfelt zelfs openlijk of de aanvaller wel goed genoeg is om Champions Leage te spelen. Dat is iets wat de inmiddels 31-jarige Braziliaan zwaar op de maag ligt. "Soms weet ik echt niet wat er gebeurd. Welke Duitse trainer wil Ailton nu niet in zijn selectie hebben? Ik heb in Bremen 28 keer gescoord en ik zou niet in de Champions League kunnen spelen. De trainer die dat zegt, snap ik niet maar wie wel", zo zegt Ailton.

Ailton heeft nog een contract bij Schalke tot medio 2006. Eerst wil hij met Schalke de Champions League-deelname verzeker en de Pokal winnen. Dan vliegt hij naar Brazilië waarna alles besproken wordt. Hij hoopt dat Schalke geen al te hoge transfersom zal vragen, mocht hij weg willen gaan.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Bundesliga

Nieuwste reacties