Tatoeages kunnen de gezondheid schaden

Tatoeages kunnen de gezondheid schaden
Foto: © SC

Freddie Ljungberg sukkelde al langer met pijn in zijn linkerheup. Zelf dacht hij dat het misschien een oude blessure was die terug de kop opstak, maar toen dat niet zo bleek te zijn moesten de dokters verder zoeken.

De Zweed vertelde onlangs in de Engelse krant The Mirror dat de dokters aanvankelijk het ergste vreesden, kanker of zelfs HIV-besmetting. Uiteindelijk vonden ze de bron van al die pijn, een gezwollen lymfeklier. Maar ze konden de eigenlijke oorzaak ervan niet precies vaststellen. Freddie moest daarom een hele rits testen ondergaan, onder andere een kankeronderzoek.
Omdat Freddie niet wist wat die tests uiteindelijk zouden opleveren wou hij aan de hele zaak geen ruchtbaarheid geven. Enkel een paar intimi waren op de hoogte van de onderzoeken.

Uiteindelijk bleek het om loodvergiftiging te gaan, opgelopen door zijn tatoeages. De zwelling in de klieren drukte op een zenuwbaan in de heup wat de pijn veroorzaakte. De dokters besloten om hem te opereren en de lymfeklier te verwijderen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties