WK -20: Zorgt nieuwe regel voor commotie?

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
WK -20: Zorgt nieuwe regel voor commotie?
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Tijdens het WK -20 in Nederland experimenteert de FIFA ook met een nieuwe regel. Om spelbederf te voorkomen mag een speler als het spel stilligt de bal niet meer aanraken wanneer deze voor de tegenstander is. Een goed initiatief, maar tijdens dit tornooi passen de scheidsrechters deze regel toch wel heel strikt toe.  

Tijdens Nederland - Japan van vrijdagavond kreeg Tim Vincken een gele kaart omdat hij de bal speelde nadar er gefloten was voor een inworp. Al trapte Vincken de bal gewoon in de handen van de Japanner. Er is dus geen sprake van spelbederf, maar toch wordt de regel strikt toegepast. 

De Nederlandse collega's van NOS hebben het ook niet op de regel begrepen. Sophie Hilbrand bezorgde zaterdag in haar rubriek 'Sophie's Boys' Tim Vincken een Gele Taart naar aanleiding van de gele kaart tijdens de wedstrijd tegen Japan.

Tijdens Spanje - Marokko van zaterdagmiddag werd het zowaar nog een grotere farce. In de 84ste minuut kreeg Marokko een strafschop. Rida Douylazoul zette de strafschop feilloos om en grabbelde de bal in de vlucht mee uit de netten van de Spaanse doelman. Dit mag niet, oordeelde de scheidsrechter en hij duwde Douylazoul prompt een geel karton onder de neus.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties