'Ik wilde maar één ding: Ajax'

Harald Berings
| 0 reacties
'Ik wilde maar één ding: Ajax'
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

 'IK WILDE MAAR ÉÉN DING: AJAX'

Markus Rosenberg
, de Zweedse spits waar ook Anderlecht een tijdlang jacht op maakte, is blij met zijn overgang van Zweeds kampioen  Malmö FF naar het Nederlandse Ajax. Onze collega's van VI probeerden de Zweedse topschutter te vergelijken met diens voorganger: Zlatan Ibrahimovic.

Rosenberg was in ieder geval dolenthousiast over zijn transfer. "Toen ik hoorde dat Ajax tot de geïnteresseerde clubs behoorde, heb ik tegen mijn zaakwaarnemer Martin Dahlin gezegd: Dat is wat ik wil, stop daar alle energie maar in."


"Ik heb veel gesproken met mijn vader, met Patrick Andersson, met bondscoach Lars Lagerbäck en natuurlijk Zlatan zelf. Ze vonden Ajax allemaal een geschikte club voor mij." Ook het sterke Ajax van drie jaar geleden maakte indruk op de Zweed. "Al die jonge gasten die het zo goed deden, fantastisch. Wie wil er nu niet voor zo'n club spelen !"

Rosenberg maakt dus net als zijn vroegere spitsbroeder bij de Zweedse junioren, Zlatan Ibrahimovic, de overgang van Malmö naar Ajax. De transferprijs voor Mackan ligt wel beduidend lager dan het bedrag dat met de overgang van Ibrahimovic gemoeid was: terwijl de Amsterdammers vier jaar geleden nog ongeveer negen miljoen euro veil hadden voor de huidige Juventus-speler, werd Rosenberg voor "slechts" vijf miljoen euro overgehaald.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Nederlandse Eredivisie

Nieuwste reacties