Cappellen wint vlot bij Wuustwezel

Jorg Keldermans
| 0 reacties
Cappellen wint vlot bij Wuustwezel
Foto: © SC

In de eerste oefenwedstrijd in de aanloop naar het nieuwe seizoen ondervond Cappellen weinig tegenstand van eerste provincialer Wuustwezel. Drie doelpunten van Schoenmaekers, twee van Stevens en één van Van Zeelandt zorgden ondanks de loden zon voor de afgetekende cijfers. Severeyns miste een strafschop en na rust liet Da Silva enkele fraaie dingen zien.

Cappellen had doorlopend veldoverwicht, maar de eerste kansen waren voor de thuisclub. Aetsen besloot over en Vissers kon niet profiteren van een misser van Michels. Aan de overzijde ging een lobbal van Kortland over. Chergui besloot op doelman Serbruyns.

Meteen na de drankpauze opende Schoenmaekers op hoekschop de score. Chergui schoot in de vlucht naast, maar toen Meeusen Severeyns diep stuurde kreeg Schoenmaekers de 0-2 op een schoteltje. Severeyns miste de 0-3 vanop elf meter toen Chergui gehaakt werd.

Meteen na de rust toonde Augusto Da Silva zijn technische bagage. Met een fraaie beweging zette hij de volledige verdediging in de wind. Schoenmaekers kon makkelijk zijn derde doelpunt aantekenen. De jonge Thys zette even later knap voor en Stevens kopte de 0-4 binnen. Cappellen voerde nog enkele wissels door, maar ook de jonge snaken gingen op het elan door. Stevens rondde een solo af en Van Zeelandt zette de ruime 0-6-cijfers op het bord.

Cappellen won dus vlot, maar zaterdag zal tegen Germinal Beerschot pas echt blijken hoe ver deze groep al staat. Verder bleef Nico Van der Linden met een lichte blessure aan de kant.

Wuustwezel: Serbruyns, Van Sas, Debruyn, Cox, Peeters, Vissers, Aetsen, Van Hasselt, Behadji, Dooms, Vissers. Wisselspelers: Schrauwen, Cools, Leenaerts, Van Gestel, Raats.

Cappellen FC: Ferket (46' Lauwrys); Mücher (65' Heylen), Michels (46' Dekkers), De Keyser, Geeraerts (46' Devic); Meeusen (46' Thys), Kortland (46' Colakovic), Delcour (46' Da Silva), Chergui (65' Vercammen); Schoenmaekers (65' Van Zeelandt) en Severeyns (46' Stevens).

Doelpunten: Schoenmaekers 0-1 0-2 en 0-3; Stevens 0-4 en 0-5; Van Zeelandt 0-6.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga A

Nieuwste reacties