Club speelt gelijk tegen Bulgaren

Kristof Blomme

Club Brugge speelde vandaag in Beckum een tweede match op Nederlands grondgebied. Tegen de Bulgaren van Litex Lovech werd 1-1 gelijkgespeeld.

Donderdag had Club al met 0-2 gewonnen van De Graafschap, een Nederlandse tweedeklasser. Vandaag zou de eerste echte 'test' volgen tegen Litex, de nummer vier van de Bulgaarse competitie vorig jaar en spelend in de Uefa-beker. Club speelde in de vertrouwde 4-3-3. Vandelannoite viel tijdens de opwarming uit met een liesblessure. Jan Ceulemans bracht een heel andere ploeg tussen de lijnen dan donderdag.

Het werd een potige eerste helft zonder al te veel kansen. De Bulgaren kwamen nog voor rust op voorsprong. Een schot van Caillait was niet te pakken voor doelman Verbauwhede. Na nog geen tien minuten in de tweede helft wou Victor de rebound, na een kopbal van Clement, binnenwerken. Hij werd echter foutief gestuit en Vermant zette de strafschop om. Litex bleef wel dreigen. Eerst werd een goal van hen afgekeurd, nadien moest een bal door Club van de lijn gehaald worden. Ook blauw-Zwart kreeg nog kansen om de overwinning mee te graaien. Van Tornhout kopte eerst over. Blondel miste nog een goeie kans na een assist van Leko. Zo bleef de stand dus 1-1.

Club Brugge: Verbauwhede ; De Cock, Spilar, Clement, Klukowski (55' Vanaudenaerde) ; Vermant, Serebrennikov, Blondel ; Dufer (75' Ishiaku), Van Tornhout, Victor (55' Leko).

Maandag speelt Club om 19u op het veld van Turnhout nog een match tegen het Israëlische Maccabi Haïfa.