Topper in 2. Bundesliga eindigt op gelijkspel

Niels Heselmans

In de 2de Bundesliga is de tweede speeldag gisteren afgewerkt: de topper tussen het gedegradeerde VfL Bochum en Energie Cottbus eindigde op 2-2. Door deze puntendeling blijven zowel VfL Bochum als Cottbus steken op een 3de plaats. In de 2. Bundesliga staan Kickers Offenbach en 1860 München nu samen aan de leiding.

Met de eerste plaats als inzet begonnen beide clubs snedig aan de klapper van de tweede speeldag. De gasten uit Cottbus startten het felst en de eerste kans betekende ook meteen de openingstreffer voor de Oost-Duitsers. Al na 9 minuten trapte Francis Kiyo de bezoekers op voorsprong (0-1). Een kwartier later was alles weer te herdoen: de Braziliaan Edu schoot zijn 3de seizoenstreffer tegen de netten. De bezoekers uit Cottbus hadden nog de beste kansen in de eerste helft, maar de gelijke stand bleef tot na de koffie op het bord.

En Cottbus ging na rust door op zijn elan, met gevaarlijke uitbraken en listige passes probeerden de Brandenburgers een uitstekende thuisdoelman van Duijnhoven het vuur aan de schenen te leggen. Tegen de gang van het spel in beroerde een vliegende kopbal van verdediger Pavel Drsek na 10 minuten spelen in de 2de helft de uitzinnige 20000 toeschouwers op de tribunes (2-1). Bochum leek op een onverdiende zege af te stevenen tot Francis Kiyo de Bochum-aanhang met verstomming sloeg. In de laatste seconde van de geanimeerde partij knalde de Kameroener verdiend de gelijkmaker op het bord (2-2). VfL Bochum mag blij zijn dat het een punt kan pakken tegen een geïnspireerd Cottbus. De twee clubs staan nu broederlijk naast elkaar op de derde stek.