Rangers laten opnieuw steek vallen

Pieter Marius

De Glasgow Rangers zijn op de dool, zoveel is duidelijk. Dit weekend kwamen ze niet verder dan een 1-1 gelijkspel op het veld van Falkirk. Met 10/18 zijn de Rangers op achtervolgen aangewezen.

Bij de bezoekers werden Marvin Andrews en Francis Jeffers naar de bank verwezen. Onze landgenoot Thomas Buffel kwam wel aan de aftrap. Het eerste gevaar van de wedstrijd kwam er langs de kant van Falkirk. Aanvaller Allan Gow kon Waterreus onder druk zetten, maar de Nederlandse doelman had een goede redding in huis. Even later had Buffel de openingstreffer aan de voeten. Zijn schot waaide echter naast het doel van Matt Glennon. Toch kon de Belgische international zijn stempel op de partij drukken toen hij neerging in de zestien. Scheidsrechter MacKay zag terecht een fout van Craig Ireland en legde de bal op de stip. Strafschopnemer van dienst was Nacho Novo, die beheerst afwerkte. Net voor de rust kon de regerende kampioen opnieuw scoren, maar de lijnrechter hield de vlag in de lucht... buitenspel.

Na de rust werd de druk opgevoerd door de thuisploeg. Het was opnieuw Gow die gevaarlijk voor dag kwam.  Tot een tweede doelpunt leidde dat echter niet. Inmiddels was keeper Glennon aan een uitstekende partij bezig. Hij wist de pogingen van Namouchi en invaller Jeffers te redden. Falkirk-coach John Hughes nam in de slotfase een grote gok. Hij bracht met Daniel McBreen een derde spits op het veld. Uiteindelijk bleek het de goede beslissing toen hij de gelijkmaker tegen de netten kopte. De Rangers waren niet meer in staat om afstand te nemen en moesten genoegen nemen met een draw.

Eindstand: Falkirk 1-1 Rangers

Doelpunten: Nacho Novo 0-1 (pen), Daniel McBreen 1-1

Falkirk: Glennon, Lawrie, Ireland, Rodrigues, Lima, Ross, Scally, Milne, Steven Thomson, O'Donnell, Gow.
Subs: Hill, McPherson, Andy Thomson, Duffy, McStay, McBreen, Moutinho.

Rangers: Waterreus, Pierre-Fanfan, Rodriguez, Kyrgiakos, Ricksen, Namouchi, Ferguson, Murray, Novo, Buffel, Prso.
Subs: Klos, Andrews, Alex Rae, Jeffers, Lovenkrands, Smith, McCormack.

Scheidsrechter: C MacKay (Scotland)