Derde zege op rij voor Mönchengladbach

Ruben Verhaeghe

Borussia Mönchengladbach heeft vandaag de derde opeenvolgende zege in de Bundesliga tegen SV Mainz05 geboekt. De ploeg van Horst Köppel haalde het thuis met 1-0.

De thuisploeg plaatste meteen druk op de tegenstander, maar al te vaak kwam de laatste pas niet aan. Fakiri miste de eerste doelpoging van net buiten het strafschopgebied. Pas na 20 minuten kwam Mainz beter in de partij via een flankaanval van Mohamed Zidan, maar niemand kon zijn voet tegen de voorzet plaatsen. Dimo Wache redde een kopbal van Zé Antonio, maar diezelfde Zé Antonio maakte even later de 1-0, meteen ook de ruststand.

Na de rust maakte Marvin Compper, nationale beloftenspeler, zijn debuut in de Bundesliga toen hij Strasser verving in de verdediging. Zidan kwam in de 57ste minuut dicht bij de gelijkmaker, maar Kasey Kelley pareerde zijn schot. Tien minuten voor affluiten had Petr Ruman de 1-1 aan de voet, maar Kelley toonde nog maar eens zijn klasse. In de 87ste minuut maakte scheidsrechter Perl een fout door handspel van Nicolce Noveski in het strafschopgebied niet te bestraffen. De stand bleef bij 1-0 en Mönchengladbach klimt zo naar de zesde plaats in de Bundesliga. Mainz blijft zeventiende.