Africa Cup: Zware loting Egypte en Nigeria

Steurbaut Kersten
| 0 reacties
Africa Cup: Zware loting Egypte en Nigeria
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Gastland Egypte heeft geen makkelijke loting gekregen voor de Africa Nations Cup 2006. Ze krijgen in groep A het gezelschap van Ivoorkust en Marokko. Libië is het kleine broertje groep A.
 
Het wordt voor Egypte geen makkelijke opdracht om de hooggespannen verwachtingen als gastland in te lossen. Met WK-debutant Ivoorkust werd de zwaarste tegenstander uit pot 3 geloot en Marokko is altijd een te duchten tegenstander. Voetbaldwerg Libië mag normaal gezien niet voor veel problemen zorgen.
 
In groep B heeft Kameroen veel meer geluk. De Ontembare Leeuwen zullen gebrand zijn op een schitterende prestatie na het missen van het WK. Democratische Republiek Congo en WK-nieuwkomers Angola en  Togo mogen normaal niet voor onoverkomelijke problemen zorgen.
 
Titelverdediger Tunesië werd in groep C geloot met drie landen die het WK op TV mogen volgen. Tegen Zuid-Afrika kan nog een moeilijke wedstrijd verwacht worden, maar Zambia en Guinea hebben geen grote voetbalgeschiedenis. Voor de Noord-Afrikanen is alles minder dan de tweede ronde een slecht resultaat.
 
In de laatste groep krijgen de ‘gebuisden’ Nigeria en Senegal een herkansing om te tonen dat ze nog kunnen voetballen. WK-ganger Ghana en Zimbabwe zijn de tegenstanders. Ghana zal willen bewijzen dat ze hun WK-ticket verdienen. Groep D lijkt dus een open groep waarin puntenverlies tegen Zimbabwe fataal kan zijn.
 
De Africa Nations Cup vindt plaats van 20 januari tot 10 februari.

Overzicht van de groepen:

Groep A:
Egypte
Libië
Marokko
Ivoorkust

Alle wedstrijden worden gespeeld in Kaïro.

Groep B:
Angola
Kameroen
Democratische Republiek Kongo
Togo

Alle wedstrijden worden gespeeld in Kaïro. 

Groep C:
Tunesië
Guinea
Zuid-Afrika
Zambia

Alle wedstrijden worden gespeeld in Alexandrië.

Groep D:
Ghana
Nigeria
Senegal
Zimbabwe

Alle wedstrijden worden gespeeld in Port-Saïd en Ismailïa.


Door Kersten Steurbaut en Matthias Dumarey [AN]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

EK

Nieuwste reacties