Gelijkspel voor VB Meldert - Temse

Rita De Meyer
| 0 reacties
Gelijkspel voor VB Meldert - Temse
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Aan Meldert-vijver blijft men vol spanning wachten op de tweede seizoenszege. Tegen Temse kregen de supporters een gelijkopgaand kijkstuk voorgeschoteld. Verbroedering toonde zich het gevaarlijkst maar de bezoekers zorgden voor het betere voetbal. Net als tegen Kontich zag de Meldertse fusieploeg ook tegen Temse een speler afgevoerd worden naar het ziekenhuis. Doelman Christophe Callebaut die in de plaats van Olivier Van Impe speelde, kwam in de slotminuten in botsing met De Clercq en kwetste een teen.

De Meldertse spelers waren met goede bedoelingen aan het treffen tegen het team van hun ex-trainer Omer Van Praet begonnen. De match kon niet beter beginnen dan met een snel doelpunt. Na een fout op Van Den Bossche mocht Sammy zelf de vrijschop trappen: Verroken kopte binnen: 1-0. Enkele minuten later vergat Jens de score te verdubbelen toen hij vanuit een scherpe hoek mocht uithalen. Temse knokte zich in de match en raakte met een gelukje aan de gelijkmaker. Van Overtvelt legde bij een vrije trap het leder breed tot bij kapitein De Bondt die de bal via een Meldert-speler in doel zag verdwijnen: 1-1. Na een overtreding op Verroken mocht opnieuw Van Den Bossche zich achter de bal zetten maar zijn knal ging rakelings naast. Derraz zette te weinig kracht op de bal om een actie Verroken-Wauters te verzilveren en Van Overtvelt zag een vrijschop naast vliegen. In het slot van de eerste periode kwam VB tot tweemaal toe het dichtst bij een tweede treffer. Van Nyvel zag na een collectieve aanval met o.a. Van Audenaerde en Derraz zijn poging gekeerd door Bracke en een knappe inspanning van Van Den Bossche verdiende beter. Sammy werd even later door De Kock vervangen wegens last aan de adductoren.

Bij het begin van de tweede periode kwamen de troepen van trainer Merckx tot tweemaal toe goed weg. Eerst ging een lobbal van Verhas over en direct daarop sloeg De Clercq erin de bal over een leeg doel te leggen. Meldert reageerde met een zwakke kopbal van Verroken die naast ging. Aan de overkant miste een nieuwe vrijschop van Van Overtvelt de goede richting. Na 67’ ging De Kock op snelheid door en liet Derraz aanleggen, het schot van Samir spatte op de lat uiteen. Na een inspanning van laatstgenoemde ranselde Bracke met een ultieme reflex een geplaatste kopbal van Verroken uit zijn doelvlak. In de slotfase werd Reybrouck na een drieste tackle op Derraz uitgesloten en maakte doelman Callebaut met een schitterende parade een schot van Van Overtvelt onschadelijk, waaarna Chrisophe Callebaut zich kwetste na een botsing met De Clercq.

Door deze nieuwe puntendeling raakt Meldert alsmaar meer geïsoleerd in de kelder van het klassement. De ploeg telt nu 8 punten en staat hiermee op de 13de plaats. Positief is dan weer dat de gekwetsten Praet, Van Damme, Temmerman en Leyman vrijdagavond met de beloften hun opwachting maken om matchritme op te doen, zodat trainer Alain Merckx misschien eindelijk eens positieve selectieproblemen heeft.

VB MELDERT: Callebaut (91’ Eeckhaut), Neirinckx, Laseure, Van Audenaerde, Baeten, Van Den Bossche (43’ De Kock), Derraz, Van Nyvel, De Greve, Verroken en Wauters (86’ Peelman).
SV TEMSE: Bracke, De Wilde (83’ Vlaeminck), Van Damme (47’ Ruys), Reybrouck, Schelfhaut, Van Steenbergen, Verhas, De Bondt, Van Overtvelt, De Clercq en Maes.
DOELPUNTEN: 10’ Verroken (1-0) en 22’ De Bondt (1-1).
GEEL: Laseure en Van Den Bossche.
ROOD: 86’ Reybrouck.
Scheidsrechter: Piens

Verslag: Karel Redant
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties