Analyse Stand. Luik valt van voetstuk

Guillaume Belaey
| 0 reacties
Stand. Luik valt van voetstuk
Foto: © SC

Op de 8ste speeldag in hoogste klasse bleef de top aan de winst. Slechts Stand. Luik, tot vorige zaterdag medeleider, valt van zijn voetstuk. Op slag hebben de Rouches thans drie punten achterstand op hun overwinnaar en actuele leider RSC Anderlecht. Anderzijds kon landskampioen Wezemaal weer winnen na twee nederlagen op een rij. Onderaan springt E. Aalst over het falende D. Zultse VV en blijven Lentezon Beerse en Opex Girls Oostende op de sukkeltoer.
 
Voor pakweg 300 toeschouwers kwam Stand. Luik tegen Anderlecht goed uit de startblokken. Aanvankelijk lieten de bezoeksters die eerste storm over zich heen waaien. Dat illustreerde het Brusselse antwoord met een lucratieve tegenstoot na 7 minuten. Een knappe opgezette actie via Van Humbeeck en Puttemans zette topschutster Sarina Heirbaut op weg naar de Anderlechtse openingstreffer.
 
De Rouches lieten zich alvast niet intimideren want op het kwartier zou Cécile Carnol het slordige bezoekende uitverdedigen afstraffen met de gelijkmaker. Vanaf dit moment nam Anderlecht de wedstrijd handen. Het resulteerde in twee doelpunten van Gertie Van Humbeeck na evenveel assists van De Smedt. Na de hervatting domineerde Stand. Luik het vierde kwartier. Daarin kon Aline Zeler de thuisploeg weer hoop geven met een tweede aansluitingstreffer. Anderlecht besefte de ernst van de situatie, duwde de pedaal weer dieper in. Sophie Mannaert en Sarina Heirbaut bouwden op, Van Humbeeck werkte perfect af.
 
Na ongeveer een kwartier zat landskampioen Wezemaal bij Beerse op rozen. Twee gemakkelijke doelpunten via Inge Heiremans en Karen Meeus lagen aan de basis. De thuisploeg speelde het spel mee, geen stug verdedigen dan wel proberen voet te zetten naast Wezemaal. Na rust zorgde Nele Saelen met de aansluitingstreffer voor enige hoop hoewel dat vijf minuten later van de kaart werd geveegd. In tien minuten maakte Femke Maes de klus af met twee doelpunten. Het brak de Beerse-weerkracht totaal zodat de ingevallen Kristel Verelst en Maes nog drie treffers op het bord prikten.
 
Vlimmeren hield bij KVK Tienen in de eerste helft de schijn op want de thuisploeg toonde meer beweging en een gezonde agressie. Vooral Brenda Das bleef een ,,demon’’ voor de bezoekende verdediging. Een fout op Das mondde uit in een strafschop. Vlimmeren-doelvrouw Romy Van Troy weerde echter de penalty-schuiver van Sindy Put met stijl.
 
Na de hervatting kwamen de bezoekers bijna op voorsprong hoewel Cooymans naast de uitgelopen doelvrouw en paal plaatste. Ondanks die bezoekende druk viel het doelpunt aan de andere kant via Davian Philtjens. Een prikkel die Vlimmeren stimuleerde want alweer was het Stephanie Cooyman die een slordige terugspeelbal afstrafte met de gelijkmaker. Met nog 20 minuten voor de boeg, wissels aan beide kanten, en weinig werk voor de de doelvrouwen, zag het er naar uit dat een gelijkspel in de maak was. Alhoewel want op de valreep kon Tienen na een snelle actie via Tiffany Mathei een verdiende zege vastleggen.
 
Het duel tussen de twee neofieten in hoogste afdeling Exc. Kaart en WS Woluwe eindigde op een billijk gelijkspel. In de eerste helft moest doelvrouw Cindy Pauwels met een reflex een Woluwe-schuiver wegwerken. Nog voor rust klom Woluwe op voorsprong. Na de hervatting manifesteerde Woluwe zich sterker dan Kaart. De thuisploeg kwam trouwens goed weg toen Woluwe op de paal besloot. Een terechte strafschop (hands) werd Kaart onthouden zodat het achtervolgen bleef voor de thuisploeg. Die verdiende gelijkmaker kwam er toch wanneer Birgit Van Pul met een fraaie vrije trap scoorde. Het bleef spannend tot de laatste minuten hoewel geen van beide rivalen nog tot scoren kwam.
 
De taktiek van Dames Zultse VV bij Oud-Heverlee was overduidelijk: de nul op het bord houden. Evident dat OHL in de aanvangsfase overwicht afdwong. Een halfuur kon Zultse standhouden. Fanny Kimpe tot dan in de greep van ,,bewaakster’’ Jill Stevens kon zich vrij maken, knalde op de afwerende doelvrouw Libbrecht waarna in de rebound Veerle Van Der Motte de klus afmaakte. Ondanks Zultse trachtte druk te plaatsen bleef de stand ongewijzigd. In de tweede helft werden de bezoeksters gepakt met een tweede doelpunt en dat betekende de genadeslag.
 
Zultse reageerde alsnog zoals het moet maar erg gevaar bracht dat niet op. Halfweg scoorde Lenie Onzie een derde treffer. In de slotminuten ledigde Zultse de lijdenskelk tot de bodem want Kimpe trof een vierde maal raak.
 
Bij Sinaai Girls kreeg Zuid-West Vlaanderen traditiegetrouw het niet op een schotel aangeboden. Maar ondanks Sinaai de taktiek van ,,jagen op de balbezitster’’ goed demonstreerde kon niet worden verhinderd dat Zuid-West scoorde via Wendy Seynaeve. Een taai Sinaai vocht terug en slaagde daarin met de gelijkmaker via Lieselot De Bruyn. Ingrid De Rycke reageerde met een poging op de Wase paal die Marijke De Rouck in de rebound verknoeide.
 
Na de hervatting zou een beter Zuid-West  de lijnen uitzetten. Eerst lieten De Rouck en Saelens kansen onbenut hoewel De Rycke op het uur verdubbelde. Een doelpunt die het fysiek vermoeide jeugdige Sinaai pijn deed. Onkans was er toch toen De Bruyn binnenkant viseerde. Christine Saelens besliste dan de wedstrijd met een derde doelpunt hoewel Vicky Tas nog op de bezoekende deklat kopte.
 
Tenslotte boekte VCD. E. Aalst een moeiteloze overwinning bij een zwak Oostende dat aanvankelijk weerstand bood maar toch voor de bijl ging. Met net geen dozijn doelpunten werd de kustploeg genadeloos naar de kelder verbannen door gretige ajuinen.
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties