Hearts stelt straks nieuwe coach voor

Luc Goderis
| 0 reacties
Hearts stelt straks nieuwe coach voor
Foto: © SC

Hearts of Midlothian, de verrassende leider in de Schotse competitie, zal later vandaag tijdens een persconferentie de nieuwe coach Graham Rix voorstellen.  Later zal er nog een "director of football" worden aangesteld met wie Rix zal samenwerken.  

Sir Bobby Robson, Claudio Ranieri en Ottmar Hitzfeld waren de andere kandidaten voor de job, maar hoofdaandeelhouder Vladimir Romanov haalde uiteindelijk de 48-jarige Graham Rix binnen.
"Ik zag Hearts winnen op zaterdag en ik kijk nu al uit om met dit team te werken", aldus Rix.  "Het is een enorme uitdaging en ik ben dankbaar dat ik die kans krijg."  Volgens voorzitter Roman Romanov heeft Rix de energie en de ambitie om Hearts te leiden. 

De Engelsman speelde ooit bij Arsenal en midden de jaren negentig kwam hij uit voor Dundee.  Rix schopte het ook zeventien keer tot Engels international.  Na zijn spelerscarrière was hij coach bij Chelsea, manager in Fratton Park en onlangs nog aan de slag bij Oxford United.  

Het nieuws van het aanstellen van Rix wordt op Tynecastle door de supporters met gemengde gevoelens ontvangen.  Nadat George Burley vorige maand, na meningsverschillen met Romanov, er de deur achter zich dicht sloeg passeerden heel wat bekende namen de revue.  Het aanstellen van de niet onbesproken Rix mag dan ook als verrassend en controversieel worden beschouwd.   In 1999 werd hij tot 12 maanden gevangenis veroordeeld nadat hij sex had met een 15-jarig meisje.

Martin Laidlaw, voorzitter van "The Hearts Supporters Trust", zei : " De aanstelling van Rix is niet in het belang van de club.  Niet op korte termijn en niet op lange termijn.  Het is ontgoochelend te moeten zien dat het Rix is geworden". [AN]

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Scottish Premier League

Nieuwste reacties