Australië wil niet vroeger spelen

Australië wil niet vroeger spelen
Foto: © SC

Volg Voetbalkrant nu via WhatsApp!

Zaterdag spelen Australië en Uruguay hun heenwedstrijd in de strijd voor een ticket richting het Wereldkampioenschap in Duitsland. Normaal gezien zou de wedstrijd om 21 uur van start gaan, maar Uruguay wil de wedstrijd nu plots vervroegen. Iets waar Australië niet van wil weten.

Reden van de vraag van het Zuid-Amerikaanse land om de wedstrijd om 17 uur te laten beginnen is de vlucht richting Australië. De vlucht die de Uruguayaanse spelers normaal zouden nemen is afgelast waardoor ze een dag zouden moeten wachten. De Socceroos hebben die avond echter wel nog een chartervlucht richting Sydney en hebben dus een dag meer de tijd om te herstellen van de jetlag.

De strijd tussen Australië en Uruguay zal er één worden van hard tegen onzacht en alle middelen om een team psychologisch te verzwakken worden aangewend. Zo slaagde Uruguay er al in om een andere scheidsrechter te laten aanduiden. Onze landgenoot Frank De Bleeckere zou immers te dicht wonen bij de Australische bondscoach, de Nederlander Guus Hiddink. Vier jaar geleden streden beide naties ook al om een WK-ticket dat uiteindelijk door Ururguay werd veroverd. [Wa]
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Play-off 1

Play-off 2

Nieuwste reacties