Spanje zo goed als zeker naar Duitsland

Dirk Pieters

Kan je nog dichter bij een WK-deelname staan? Spanje won de heenwedstrijd van de play-offs tegen Slovakije met 5-1. De terugwedstrijd aanstaande woensdag lijkt overbodig.

De wedstrijd kon voor Spanje niet beter beginnen. Al na een kwartier stond de thuisploeg 2-0 voor. Luis Garcia was goed voor beide doelpunten. Spanje dacht dat de buit al binnen was en controleerde rustig de eerste helft verder uit zonder echt diep te moeten gaan. Slovakije kon duidelijk niet beter.

Vlak na de rust werden de Spanjaarden opgeschrikt door een doelpunt van Vittek. Misschien goed voor de Spaanse ploeg om wakker te worden. Fernando Torres vond het wel welletjes en zette Spanje van op de stip op 3-1. De Slovaken moesten de wedstrijd nog met zijn tienen verder. De goede uitgangspositie van Spanje was terug, en de spelers vonden het hoog tijd om nog even het gaspedaal in te duwen. Opnieuw Luis Garcia, met zijn derde van de avond, en Fernando Morientes legden de 5-1 eindstand vast.

Slovakije zal in de terugwedstrijd minstens vier keer moeten scoren om een WK-ticket te bemachtigen. Een hoogstwaarschijnlijk onmogelijke opdracht. Maar in voetbal kan alles. [AN]