Clubs starten met nieuwe moed aan tweede periode

Clubs starten met nieuwe moed aan tweede periode
Foto: © SC

Dit weekend gaat in Derde Klasse B de tweede periode van start. Dit betekent wellicht een nieuwe start voor ploegen als FC Doornik, Sprimont CS en KSK Tongeren die met nieuwe moed aan deze periode zullen beginnen. Deze drie ploegen werden ieder als belangrijke outsider voor de titel gezien, maar alle drie vielen ze door de mand in de eerste tien wedstrijden van de competitie.
 
Sprimont CS begint met een thuismatch tegen de ploeg in vorm Visé. De bezoekers wonnen hun laatste drie wedstrijden van de eerste periode. Zo werd er gewonnen op het veld van titelkandidaat Olympic Charleroi en ook Tongeren werd verslagen. Sprimont is hekkensluiter behaalde tot nu toe slechts vier punten. Dit is uiteraard ondermaats voor een ploeg die titelambities had voor het seizoen. Ook een trainerswissel had tot nu toe geen effect. Misschien zorgt de nieuwe periode voor een nieuwe impuls voor de Walen en kan er door een betere tweede periode uit het degradatiegevaar geklommen worden.
 
KSK Tongeren krijgt met Walhain CG de voorlaatste in de stand op bezoek. Op papier de ideale tegenstander om opnieuw met een overwinning aan te knopen. De Eburonen zitten echter nog altijd met een overvolle ziekenboeg. Voor zondag moet trainer Visser zijn drie centrale verdedigers missen: Leenders en Vanbeuren zijn geblesseerd en Weerts is geschorst. Ook Nicolas, N. Rouvrois en Vanderelst moeten de wedstrijd missen.
 
FC Doornik gaat op bezoek bij Couillet, twee ploegen die vorig seizoen nog in vierde klasse uit kwamen. Couillet speelt een behoorlijk seizoen, maar staat wel veertiende. Toch is de kloof met de middenmoot niet overdreven groot, waardoor één of twee overwinningen genoeg kunnen zijn om opnieuw wat meer ademruimte te krijgen. Doornik is bezig aan een wisselvallig seizoen. De laatste maand lijkt er wel wat vooruitgang te zitten in het spel van de Henegouwers. Tegen Tienen werd er knap gelijk gespeeld en Genk had, in de beker van België, bloed zweet en tranen nodig om de ploeg uit te schakelen. Voor Doornik is een overwinning noodzakelijk om onmiddellijk goed te starten in de tweede periode. Volgende week staat namelijk de wedstrijd tegen KSK Tongeren op het programma.
 
Koploper KVK Tienen krijgt Kelmis op bezoek. De Walen staan op een verrassende zesde plaats en is bezig aan een goed seizoen. Tienen verloor thuis nog geen enkel punt, en met het oog op het zware programma van de volgende weken, zet het deze reeks morgen best verder.
 
In Hasselt staat de Limburgse derby tussen Kermt-Hasselt en Bocholt VV op het programma. Bocholt is bezig aan een goed seizoen, de Noord-Limburgers staan in het linkerrijtje en dit was de doelstelling voor het seizoen. In Kermt-Hasselt is men wellicht iets minder tevreden, na de schitterende start met overwinningen tegen Sprimont en Olympic Charleroi, viel de ploeg terug naar de elfde plaats in de rangschikking. Toch iets te weinig voor een ploeg die een rol hoopte te spelen in de subtop. Deze derby kan misschien voor de kentering zorgen voor de Limburgse hoofdstedelingen.
 
De andere wedstrijden zijn:
 
UR Namur – KESK Leopoldsburg
CS Verviers – Franc Borains
Montegnée – Olympic Charleroi
Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

2e amateurliga B

Nieuwste reacties