Keane: opgestapt of ontslagen?

Mathias Dumarey
| 0 reacties
Keane: opgestapt of ontslagen?
Foto: © SC

De saga Roy Keane: is hij nu opgestapt of is hij ontslagen? Manchester United en Keane beweren bij hoog en bij laag dat ze in wederzijds overleg het contract hebben ontbonden. De Britse pers heeft er een ander idee over. Volgens hen is Keano ontslagen.

Volgens de pers kwam het er simpelweg op neer dat Keane persona non grata was geworden. Manager Alex Ferguson zou aangestuurd hebben op het ontslag van de Ierse ex-international. Door zijn uitlatingen kon hij het gezag van de Schotse manager ondermijnen. Vreemd, want vond net Ferguson niet dat Keane de beste middenvelder van zijn generatie was?

De Engelse krant The Guardian wijst naar het gecensureerde programma van MUTV, waarin de Ier zijn ploegmaats neersabelde na de zware 4-1-uitnederlaag bij Middlesbrough. Ferguson zou vlak na de uitzending de hele selectie bijeengeroepen hebben om samen naar de opnames te kijken. Vervolgens maakte Ferguson Keane duidelijk dat hij de hele club in diskrediet had gebracht. Daarna volgde een fikse woordenwisseling tussen beiden.

Afgelopen donderdag meldde Keane zich bij de beloften van de club om zijn fitheid te testen. De 34-jarige Ier die herstelde van een voetbreuk, kreeg daar te horen dat hij niet mocht spelen en 's anderendaags contact moest opnemen met Ferguson. Dat deed hij en daar kreeg hij te horen dat hij niet langer gewenst is bij The Red Devils.[VI]




Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

Premier League

Nieuwste reacties