Porto en Rangers delen de punten

Thomas Dubois

In groep H speelden Porto en Glasgow Rangers vanavond 1-1 gelijk. Adriaanse durfde het aan om Hugo Almeida op de bank te zetten ten voordele van Lisandro. Rangers heeft te kampen met een blessureplaag. Onder meer Dado Prso en onze landgenoot Thomas Buffel bleven geblesseerd in Schotland. Jeffers kreeg zijn kans. Porto startte furieus aan de wedstrijd en dit resulteerde in enkele kansjes. Quaresma en Diego bedreigden doelman Waterreus. Zo ging het de volledige eerste helft waarin de Rangers er amper aan te pas kwamen.

Adriaanse speelde na de rust nog aanvallender en dit resulteerde na een uur in een doelpunt. Lisandro kopte een voorzet fraai binnen. De Rangers moesten nu wel uit hun pijp komen en McLeish bracht McCormack in de ploeg. Een gouden wissel want na enkele minuten kon McCormack de 1-1 aantekenen. Een onverdiend punt voor de Schotten, die geen stap verder staan in de strijd om het tweede ticket voor de volgende ronde. Enkel Inter is al zeker van de volgende ronde. [AN]