Duel om koppositie tussen Ukkel en Kontich

Kevin Vanbuggenhout
| 0 reacties
Duel om koppositie tussen Ukkel en Kontich
Foto: © SC

De topper tussen leider Ukkel en eerste achtervolger Kontich is dé blikvanger dit weekend in vierde klasse B. De derde in de stand, Eendracht Opstal, zal zich na enkele mindere weken moeten herpakken tegen Opwijk. Alle wedstrijden worden op zondag afgewerkt.

Opstal slaagt er al enkele weken niet meer in te winnen. Het gevolg was dat Opstal een puike start niet kon belonen met een periodetitel. Het is dus zaak om nu de drie punten thuis te houden tegen Opwijk. De Opwijkenaren zullen ook gebrand zijn op een zege. Opwijk is immers nog steeds op zoek naar zijn eerste punten op verplaatsing. De promovendus wil door een eerste uitoverwinning te boeken eindelijk weggeraken van de degradatieplaatsen.
In tegenstelling tot de meeste wedstrijden start Opstal-Opwijk om 15u.

Met Lebeke-Aalst en Grimbergen staan er twee ploegen tegenover elkaar die zich in de middenmoot van het klassement bevinden. Lebeke-Aalst staat vier plaatsen boven Grimbergen, maar het werkelijke verschil bedraagt slechts één puntje. Mits winst kan Grimbergen dus over Lebeke-Aalst wippen.

Rode-Verrewinkel probeert zich op te laden om eindelijk nog eens een overwinning te boeken. Het is hoog nodig want Rode staat afgescheiden laatste met een achterstand van zes punten op Opwijk. Men is wel al op zoek naar versterking. Schoten vervult voorlopig de verwachtingen, maar het wordt dus nog afwachten of Schoten de drie punten kan meenemen uit Verrewinkel.

Voor Kampenhout loopt het momenteel allemaal minder goed dan verwacht. De ploeg kan al weken niet meer winnen en staat op een teleurstellende dertiende plaats. Er moet dus gewonnen worden tegen Temse, dat zich nog steeds in de subtop van het klassement handhaaft.

Berchem kijkt met veel vertrouwen het duel tegen Meldert tegemoet. Het draait alsmaar beter bij Berchem en dat resulteert op dit moment in een vierde plaats. Wanneer er tijdens de winterstop dan ook nog de beloofde versterking komt, lijkt Berchem een grote kandidaat om minimum de eindronde te halen. Meldert mag echter niet onderschat worden, dat weten ze bij Wilrijk ondertussen ook al. Meldert staat derdelaatste, maar is vast van plan zich op te werken in het klassement.

Zowel Wilrijk en Londerzeel staan in de subtop van het klassement. De winnaar van hun onderlinge duel belandt na dit weekend in de top vijf. Indien Londerzeel zou verliezen, zou de titelkandidaat voor het eerst dit seizoen uit de top vijf vallen. Het belooft voor beide teams een spannend namiddagje te worden.

Last but not least is er de topper tussen Ukkel en Kontich. Ukkel verwerfde twee weken gelden de koppositie en door de afgelasting vorige week mag het die meteen verdedigen tegen de ex-leider. Periodekampioen Kontich kan door winst in Ukkel de pandoeringen die geslikt werden tegen Grimbergen en Temse van zich afspelen.

Opstal-Opwijk, Wilrijk-Londerzeel en Ukkel-Kontich starten om 15u. De andere wedstrijden vatten al aan om 14u30.

Corrigeer
Fout gevonden in bovenstaand artikel? Meld het hier!

Schrijf je nu in voor de Voetbalkrant nieuwsbrief

Meer nieuws

Meer nieuws

Populairste artikels

3e amateurliga B

Nieuwste reacties